Magyar taggal is bővül a Nemzetközi Teológiai Bizottság

2014. szeptember 25. 11:00

Ferenc pápa öt évre kinevezte a Nemzetközi Teológiai Bizottság 30 új tagját, köztük van Dr. Dolhai Lajos magyar teológus, egri főiskolai tanár.

2014. szeptember 25. 11:00

Ferenc pápa öt évre (2014-2019) kinevezte a Nemzetközi Teológiai Bizottság 30 új tagját, köztük van Dr. Dolhai Lajos magyar teológus, egri főiskolai tanár - tájékoztat a Vatikáni Rádió és az Egri Főegyházmegye.

A testület főtitkára a francia domonkos, Serge-Thomas Bonino lett. Az új kinevezésekkel a lehető legnemzetközibb lett a Nemzetközi Teológiai Bizottság. Vannak a tagjai közt világi papok, különböző rendekhez tartozó szerzetespapok, egy amerikai és szlovén szerzetesnő és három nőprofesszor (Kanada-Anglia, Ausztrália és Ausztria-Németország képviseletében).

Dolhai Lajos 1981 óta folyamatosan tanít az Egri Hittudományi Főiskolán, a dogmatika és az ökumenikus teológia tanára. Szakterülete a szentségek és a liturgia teológiája. Könyvei mellett rendszeresen jelennek meg tanulmányai teológiai folyóiratokban, cikkei pedig főként az Új Ember c. katolikus hetilapban. 2012-ben megkapta a Stephanus-díjat. Az Egri Főszékesegyházi káptalan tagja. II. János pápa 1999-ben tüntette ki pápai prelátusi címmel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. október 05. 02:23
Fodor György görög katolikus, de ő biblikus és sok egyéb hivatala van. Mindenkinél tudunk mindig jobbat. Én is tudok, Fodornál is, de nem dobok be neveket. Biztos az ő tudására van most szükség. Persze, hogy örülünk, hogy rá esett a választás.
péterx
2014. október 04. 16:16
1.Semmi problémám nincsen vele , de személy szerint találtam volna alkalmasabbat / pl. Dr. Fodor György / . 2.Ismétlem : maximálisan akceptálom a Szentatya döntését , s tudatában vagyok annak , hogy minden választás problematikus ... 3.Megjegyzésen nem irányult Dolhai professzor úr ellen , akinek sok sikert kívánok , s Isten áldását kérem üdvös tudományos tevékenységére .
péterx
2014. október 04. 16:16
Meglep Dolhai úr kinevezése , mert amit olvasni lehet tőle , nem utal kiemelkedő tudásra . Ezzel nem bántom , mert a Szentatya tudja , mit tesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!