Háló-találkozó Erdélyben

2014. szeptember 09. 09:33

Hagyományos évi találkozóját tartotta szeptember 5–7. között Zsögödben az erdélyi Háló. Az egyház- és társadalomépítő mozgalom összejövetelén ezúttal a közösség újjáteremtő ereje volt a téma.

2014. szeptember 09. 09:33

Csík-, Gyergyó-, Udvarhely- és Háromszékről, illetve Keresztúr, Nyárád és Brassó vidékéről, sőt Budapestről is érkeztek érdeklődők a hétvégén Zsögödben megrendezett erdélyi Háló-találkozóra, hogy közösségben élhessék meg az Istennel való kapcsolatot. A háromnapos esemény központi tematikája idén a közösség újjáteremtő ereje volt, így a foglalkozások és előadások is ennek jegyében zajlottak. Szombaton délelőtt Szeibert András a Háló-találkozók jelentőségéről és fejlődésének irányáról számolt be a szép számban megjelent érdeklődőknek.

 
Huszonöt évvel ezelőtt, azért alapítottuk meg a Hálót, hogy egyház- és társadalomépítő mozgalom legyen. A személyes kapcsolatok segítségével igyekeztünk lebontani a falakat, úgy, hogy megismerkedünk egymással, tiszteljük egymás értékeit – elevenítette fel Szeibert a kezdeti célokat. Így kezdtek találkozókat szervezni, melyek ma is a Háló fő küldetését adják. Ezek az alkalmak nem csupán összehozzák a Kárpát-medencében élőket, hanem az együttlétek élményszerűsége elköteleződéseket is eredményez – mutatott rá a Kárpát-medencei Háló vezetője.
 
Sajgó Balázs nyárádszeredai plébános, a Caritas lelki igazgatója A közösség újjáteremtő ereje címmel tartott előadást.
 
A huszonöt éves Háló mozgalom a Kárpát-medencei keresztény közösségeket fogja össze.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!