Filaret kijevi pátriárka: Putyint megszállta a Sátán

2014. szeptember 08. 12:28

Megszállta a sátán Vlagyimir Puityin orosz elnököt, és örök kárhozatban lesz a része, hacsak nem lép vissza – erről beszélt a hétvégén Filaret kijevi ortodox pátriárka. A vallási vezető kizárólag az orosz elnököt tette felelőssé az Ukrajnában dúló harcok miatt – jelentette a Moscow Times orosz lap az Origo szerint.

2014. szeptember 08. 12:28

„Nagy sajnálattal azt kell mondanom, hogy e világ vezetői között egy új Káin tűnt fel, aki nem nevével, de tetteivel idézi meg a régit. Akárcsak Káin, a világ első testvérgyilkosa, az előbb említett vezető is a Sátán befolyása alá került – olvasható az Origo szerint Filaret kijevi ortodox pátriárka honlapján. A kijelentésekről a Moscow Times és az Independent is tudósított. – Az ukrán nép testvérének mondja magát, de valójában tettei azt mutatják, ő lett az új Káin, testvérvért ont, és az egész világot hazugságaival lázítja”

 
A pátriárka arra kérte a hívőket, imádkozzanak Vlagyimir Putyin orosz elnökért, hogy észhez térjen, mert ha nem, akkor „gyalázatos véget ér, és örök kárhozatban lesz része a pokolban”.
 
Filaret a moszkvai görögkeleti patriarchátussal, azaz az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított autonóm ukrán ortodox egyházat vezeti, és erősen támogatja az ukrán nemzeti önállóságot. 
 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2015. április 15. 11:59
Filaretet nem zavarja, hogy az ukrán államot irányító zsidók ukrán állampolgárok ellen háborúznak? Nem kell Moszkváig elmenni, ha sátáni gonoszsággal akar találkozni.
magnamater
2014. szeptember 10. 18:29
Kedves Counter, a moszkvai patriarcha dohányboltjáról rajtad kívül senki se tud, az viszont köztudott, a görögkeleti egyházak erősen nemzeti érzésűek.A moszkvai pátriárka szerint Putyin angyali sugallatra cselekszik. Egy nyilvános exorcizmus eldöntené a dolgot - én is megnézném!
Farkas Árpád
2014. szeptember 09. 21:33
Az ortodox egyházak egyik legnagyobb hibája, hogy gyakran erősen nacionalista színben pompáznak. Ebbe a vonulatba illik bele ez a nyilatkozat Putyin elnökről. Ennyiben a római katolikus egyház józanabb, de a protestánsok is, ha nemzeti színezetűek nem foglalkoznak ennyit politikával, már ha hagyják.
Sulammit
2014. szeptember 09. 20:47
Így most összerakva lehet gúny, is, habár én humornak szántam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!