323 kilométeres futás a pápához

2014. szeptember 09. 09:45

Szeptember 6-án rajtolt Loris de Paola ultramaratonista Riminiből, hogy 323 kilométert megtéve a római Szent Péter térre érkezzen, és Ferenc pápa áldását kérje az Alberto Marvelli boldoggá avatásának tizedik évfordulója alkalmából Riminiben tervezett ünnepi eseményekre.

2014. szeptember 09. 09:45

Szeptember 6-án rajtolt Loris de Paola ultramaratonista Riminiből, hogy 323 kilométert megtéve a római Szent Péter térre érkezzen, és Ferenc pápa áldását kérje az Alberto Marvelli boldoggá avatásának tizedik évfordulója alkalmából Riminiben tervezett ünnepi eseményekre – írja a szalézi rend honlapja.

A negyvenéves futó szülővárosában, Santarcangelo di Romagnában eladóként dolgozik egy szupermarketben. Részt vett már több versenyen, és ő volt az első rimini induló, aki lefutotta a Spartathlont, a leghosszabb (265 km, 35 óra) maratoni távot.

„Negyvenedik születésnapomra egy olyan ajándékot szerettem volna, ami nemcsak a sportról szól, hanem az életről is – mondja az ultramaratonista. – Azért akarok elfutni a pápához, hogy elvigyem a rimini egyház és Alberto Marvelli üzenetét, mint egy eredeti, modern, két lábon járó üzenethordozó.”

A futó szeptember 9-én ér célba a Szent Péter téren; másnap, szeptember 10-én pedig fogadja Ferenc pápa. Loris de Paola egy levelet fog átadni a Szentatyának, amelyben kéri, hogy áldja meg a rendezvényeket, amelyeket Alberto Marvelli boldoggá avatásának tizedik évfordulója alkalmából szerveznek az egyházmegyei misszió közreműködésével Riminiben.

Loris de Paola egy olyan pólót ajándékoz a pápának, amilyenben lefutotta a távot, és amelyen egyetlen mondatban össze van foglalva Alberto Marvelli élete: „Az élet tele van versenyekkel!”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!