Pásztor Albert: határontúlizás, randivonal, kilakoltatás

2014. augusztus 08. 17:40

Ezzel a két kemény poszttal nyilvánított véleményt a magukat néha baloldalinak, néha liberálisnak, és mindig demokratának valló pártok jelöltje Miskolcon.

2014. augusztus 08. 17:40
Jámbor András
Jámbor András

Az elmúlt napokban Miskolc két eseménnyel került be az országos médiákba. A CineFest nevű, az önkormányzat és a kormány által is támogatott fesztivált érte vád, hogy nem hajlandó levetíteni cigányokról szóló filmeket. Tegnapelőtt pedig két családot költöztettek ki a miskolci számozott utcákból törvénytelenül (előzetes értesítés és elhelyezés hiányában nem lehet törvényes semmilyen kilakoltatás). Két olyan családot, akiknek nem volt tartozásuk, vagy pusztán pár ezer forintra rúgott. Olyan családokat, amelyekben apuka dolgozott, anyuka továbbképzésre járt, vagy a másik esetben rokkant, a gyerek pedig tanul. Két olyan családot, akik pont ott élnek, ahonnan az önkormányzat mindenkit ki akar költöztetni, nem titkoltan azért, mert az ott lakók többsége roma.

A két történet kirobbanása óta Pásztor Albert Facebook-oldalán serényen kommunikál.

Hat órával a kilakoltatás után például dühös posztban kelt ki, ebből csak egy részletet idéznénk:

»Szégyenteljesnek tartom, hogy Miskolcra importált emberek a „város lapjában” folyamatosan gyalázni próbálnak.«

Fontos ügy, kemény kiállás, ez a szövegrészletből is látszik, csak éppen Miskolcon, mint fent írtuk, történt más is. De szerencsére Pásztor a másról is megemlékezik. 24 órával később egy fiatalember plakátját közli, aki egy lányt keres, ezzel a szöveggel:

»Sok-sok keserű hír mellett vannak reményteli fejlemények is Miskolcon. Megérdemel a diósgyőri fiatalember egy kis segítséget, megérdemel egy megosztást. Rajtam ne múljon a boldogsága. Ma sem és október 12-e után sem...«

Ezzel a két kemény poszttal nyilvánított véleményt a magukat néha baloldalinak, néha liberálisnak, és mindig demokratának valló pártok jelöltje Miskolcon, a szegényellenes és rasszista történésekről.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2014. augusztus 09. 08:25
"Szegényellenes"? Wtf? A rasszista még oké lenne de szegényellenes? Magyarországon él 4 millio szegény és fél millio cigány. Ha szerintetek a cigányok azért bűnöznek mert közöttük sok a szegény, akkor a maradék 3,5 millio szegény miért nem? Vigyázat, gondolkodásra késztető kérdés, taszosoknak elbocsátás terhe mellett tilos.
Kovacs Andras
2014. augusztus 09. 08:13
"Két olyan családot, akik pont ott élnek, ahonnan az önkormányzat mindenkit ki akar költöztetni, nem titkoltan azért, mert az ott lakók többsége roma." Mi az, hogy nem titkoltan? Valaki mondta azt, hogy azért kell elköltözni mert romák? Ti csináltok mindenből roma, rasszista, stb. problémát. Voltál már arrafelé valaha? Mondjuk sötétedés után? Majd ha lesz saját élményed akkor írj róla!
GV0917
2014. augusztus 08. 18:47
Három logó.MSZP-EGYÜTT-DK! Alatta Pásztor Albert képe: És egy idézet: "Az Úr az én PÁSZTOROM"! Requiescant in pacem........
thymian
2014. augusztus 08. 18:44
Én úgy tudom bírósági végzés alapján lakoltatták ki őket. Feltételezem, ha a devizásokat ki lehetett lakoltatni, tán a cigányokat is ki lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!