Díjat nyert a Sárospataki Református Kollégium

2014. július 21. 14:52

Megosztott Podmaniczky -díjat kapott a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei és Kovács Ágnes, a Kollégium főépítésze. A díjat Ráday Mihály ismert városvédő adta át.

2014. július 21. 14:52

A Város-és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) - mint minden évben 1982. óta - 2014-ben is átadta a Podmaniczky -díjakat. A szövetség XXXIII. Országos Találkozójának és Szakmai Konferenciájának idén Mezőkövesd városa adott otthont. A díjakat Ráday Mihály, a szövetség elnöke adta át július 11-én.

A díjazottak között volt a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei és Kovács Ágnes, a Sárospataki Református Kollégium főépítésze. Az indoklásban olvasható, hogy Kovács Ágnes kollégiumi főépítész irányításával példamutató módon restaurálták a Sárospataki Református Kollégium legreprezentatívabb helyiségét, a Nagykönyvtár dísztermét 2013 és 2014 között. Az eredeti festést több rétegű átfestés takarta, amelyről a felesleges festést eltávolítva újra az ablakok közötti „szalag-motívum” a 180 évvel ezelőtti formájában látható. A felújítás érdeme, hogy az eredeti fapadló nyolcvan százalékát sikerült megőrizni és konzerválni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!