Magyarországon is tartanak békeimádságot

2014. június 06. 16:21

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozik a Ferenc pápa által meghirdetett izraeli-palesztin békeimához, így pünkösd vasárnap a Szentföld békéjéért imádkoznak majd. Erdő Péter szerint ez az esemény akár korfordulót is jelenthet.

2014. június 06. 16:21

Erdő Péter bíboros felhívására a Magyar Katolikus Egyház is csatlakozik vasárnap a Ferenc pápa által meghirdetett izraeli-palesztin békeimához, így pünkösdkor a magyarországi katolikus templomokban is imádkoznak a Szentföld békéjéért. Az esztergom-budapesti érsek szerint a vatikáni esemény akár egy korforduló bevezetője is lehet.

Erdő Péter elmondta: néhány órával ezelőtt, a nunciatúrán keresztül kapták az Apostoli Szentszéktől a felhívást, Ferenc pápa üzenetét, hogy minden püspök kérje meg a papokat, világi híveket, szerzeteseket és minden jóakaratú embert, csatlakozzanak vasárnap délután ahhoz az imádsághoz, amelyet a katolikus egyházfő a Szentföld békéjéért mond. Hozzátette, egészen különleges ebben az alkalomban, hogy Simon Peresz izraeli államfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök, valamint I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka is elmegy a Vatikánba, és a vatikáni kertekben, előreláthatólag este 7 órától fognak imádkozni. „Ha nem is együttesen, de egy közös alkalom keretében, ki-ki a saját hagyományai szerint, azután egy megbeszélésre vonulnak  vissza” – mondta Erdő Péter.

A bíboros, prímás kiemelte: „nagyon fontos, hogy a mi imádságunk is támogassa őket minden jóakaratú kezdeményezésükben, hogy - mint a Szentatya mondja - Jézus földjén végre tartós béke alakuljon ki”. Erdő Péter bízik abban, hogy az imádságot a szentmisék keretében vagy külön imaalkalomként sok helyen meg fogják tartani Magyarországon is. Utalt arra, hogy a katolikusok máskor is szoktak imádkozni a Szentföld békéjéért, például január 1-jén, hiszen a Katolikus Egyház a béke világnapjaként is számon tartja az év kezdetét.

„Úgy tűnik azonban, hogy ez a mostani alkalom akár valamilyen korfordulónak a bevezetője is lehet. Ezért is olyan fontos, hogy világszerte együtt imádkozzunk. Mi hiszünk az ima erejében, hiszünk abban, hogy ha sokan együtt imádkozunk, akkor Jézus is ott van köztünk” – fogalmazott a bíboros, aki főpásztori üzenetben kérte csatlakozásra a magyar egyház papjait.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. június 08. 14:04
Az izraeli-palesztin béke egyetlen igazi akadálya a palesztin területek folyamatos és egyre kiterjedtebb megszállása. Mit lehet ezen imával megoldani? Ma elkerítem a földedet, betelepítem, és ha holnap ez ellen szót emelsz, akkor megvádollak a "békefolyamatok" akadályozásával. Ez a palesztin-izraeli konfliktus maga. Köszönhetően a Britek által hátrahagyott tisztázatlan állapotoknak.
lally polley
2014. június 07. 22:27
"Ma elkerítem a földedet, betelepítem, és ha holnap ez ellen szót emelsz, akkor megvádollak a "békefolyamatok" akadályozásával." kapzsiság, rátartiság, becstelenség, alamusziság.. Védelmet!
satya
2014. június 07. 18:51
Azt nagyon fontosnak tartom, hogy egy asztalhoz ülnek, hogy együtt állnak oda Isten elé. Nyilván egy imádság nem fogja megoldani a helyzetet,. de lehet egy olyan útnak a kezdte, amire eddig még nem mertek rálépni. Ha sokan együtt imádkozunk, annak nagy ereje van.
Fahrenheit 451
2014. június 07. 09:39
lehet, hogy ezen a projekten az imádság se segít, de nem árthat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!