Evangélikus flashmob a reformáció emlékére

2014. április 15. 10:22

Erős vár a mi Istenünk – énekelték a villámcsődületen.

2014. április 15. 10:22

Virágvasárnap tették közzé a március végén megrendezett evangélikus flashmobról készült videót, amely az evangélikus identitás erősítésén túl arra emlékeztet, hogy Heinrich Heine szerint Luther Márton és társai 1521. április 16-án a wormsi birodalmi gyűlésre menve énekelték a világszerte az evangélikusság himnuszaként ismert zsoltárfeldolgozást. A Magyarországi Evangélikus Egyház által meghirdetett 2014-es Reformáció és kultúra emlékévének jegyében zenészek, zenekarok, kórusok tagjai, önkéntesek, evangélikus iskolák és gyülekezetek fiatal és idősebb tagjai zenéltek-énekeltek együtt a Deák téri templom előtt, az egyház Reformációi Emlékbizottságának szervezésében.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. április 18. 20:15
Csodálatos és felemelő. Ezért (is) szeretem a hazám. Tisztelet-becsület az evangélikus fiataloknak.
Öreg
2014. április 15. 21:08
A Lutheránus testvéreinkkel szemben - több liberális torzítást elfogadnak, mint egy nyakas kálvinista- voltak előítéletein. Ez sokat csökkent rajta ! /Az előítéleteim az olyan esetekből merítkeznek, mint a hahásokkal együtt tüntető ev. lelkész./
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!