Reformátusok: indul a 400 gyülekezetet felmérő kutatás

2014. március 17. 00:35

Négyszáz lelkészt keresnek fel a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, hogy 25 perces kérdőív segítségével mérjék fel a lelkipásztorok tapasztalatait gyülekezeteik életéről, hitéről, kilátásairól.

2014. március 17. 00:35

A Magyarországi Református Egyház Egyház-szociológiai Bizottsága, együttműködve az Egyházi Jövőkép Bizottsággal, megbízta a Károli Gáspár Református Egyetem szakértőit, hogy segítsenek egy régóta szükséges, gyülekezeteket felmérő kutatás előkészítésében. A kutatás most következő szakaszára 2014. március közepétől április végéig kerül sor. A kutatás keretében telefonos kérdőíves adatfelvételt végeznek, a válaszadásra református lelkipásztorokat kérnek meg.

A kérdőívbe olyan témákat gyűjtöttek össze az Egyházi Jövőkép Bizottsággal együttműködve, amelyek fontos kérdések a református egyház jövőjét tekintve. 
 
Az adatfelvételt, a telefonos megkeresést a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának és Bölcsészettudományi Karának hallgatói végzik. A körülbelül 25 perces kérdőívben szereplő kérdések, melyekre a megkeresett gyülekezetek vezető lelkészeitől válaszokat várunk, a gyülekezet mindennapjaira, társadalmi környezetére, a missziói feladatokra, a lelkipásztor személyes véleményére vonatkoznak. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!