Hegedűs írásbeli figyelmeztetést kapott a szoboravató miatt

2014. március 07. 12:28

Fegyelmi büntetésként első fokon írásbeli figyelmeztetést kapott az egyházi bíróságtól Hegedűs Lóránt, a Hazatérés templomának lelkésze a templom előterében felállított Horthy-szobor avatásán történtek miatt.

2014. március 07. 12:28

A Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága a lelkészi törvény azon pontja miatt marasztalta el a lelkipásztort, amelyik tiltja a közösség megosztását, a gyűlöletkeltést, illetve azt, hogy a lelkipásztor olyat tegyen, ami a tiszta erkölcsbe ütközik.

Ugyanakkor a bíróság nem tartotta indokoltnak a vádat képviselő egyházmegyei jogtanácsos által kért palástvesztést, mert igaz ugyan, hogy már korábban is folytak eljárások Hegedűs Lóránt ellen, ám ezek egyikében sem marasztalták el; első büntetésként pedig nem indokolt, hogy eltiltsák a hivatásától.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. december 05. 12:09
Fölháborítóan kemény ez az ítélet! A lelkész úr nem hogy büntetést, de elismerést érdemel. Társadalmilag igen hasznos cselekedetet vitt véghez, amely cselekmény mögött az összes hazafit, (9 millió fasisztát) tudhat maga mögött. Ezt Szanyi Tibor, a hős antifa is tudomásul vehetné, tudhatná hogy nincs egymilliónál több antifasiszta. Szebb Jövőt!
magnamater
2014. július 13. 21:02
Horthy ellen egyetlen megalapozott vád hozható fel: vesztes háborúba vitte az országot. Ezért voltam bátor felhívni a figyelmet: győztes háborúnk fél ezer év óta nincs, egyébként én sem a háborús tetteket tartom a legfőbb értékmérőnek. Horthy mentségére szól az is, a környező országok Trianon paradox hatása folytán mind magyarellenesek, a háborúba lépés megtagadása az ország lerohanását idézte volna elő.
magnamater
2014. július 13. 21:02
Az oroszok Napóleont is megverték,Napóleonra a franciák ráfizettek,sokan meghaltak miatta, Napóleon kultusza mégis virágzik Franciaországban.Horthy is megérdemli, hogy kultusza legyen,az utolsó félezer évben nem volt győztes hadvezér, vagy politikus a magyar történelemben, ki a magyar ifjúságnak ideálja lehetne.
freehckr
2014. március 27. 20:48
„református templomra kitűzze a nyilaskeresztes zászlót” Ha zsinagógákban lehet izraeli zászló, akkor miért ne?! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!