Arnold Chrapkowski a pálos rend új generálisa

2014. március 06. 20:17

Arnold Chrapkowski eddigi vikárius atyát választotta meg új generálisának az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok, Częstochowában.

2014. március 06. 20:17

2014. március 1-én kezdődött Lengyelországban, Częstochowában, Jasna Górán Első Remete Szent Pál Rendje, a pálosok nagykáptalanja – adta hírül a Magyar Pálos Rend.

A hatévenként összehívott testület a megválasztott képviselőkből és a hivatalból jelenlévő szerzetesekből áll. Elsődleges célja, hogy a legfőbb rendi vezetést megválassza, és a pálosok életét szabályozó Konstitúció és Direktórium esetleges módosítását, kiegészítését megtárgyalja, amennyiben arra szükség van. A magyarországi tartományt Bátor Botond pálos tartományfőnök és Csóka János pálos atya képviseli.
 
A nagykáptalan 2014. március 6-án Arnold Chrapkowski eddigi vikárius atyát választotta meg Első Remete Szent Pál Rendje új generálisának.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!