A szegények egyháza?

2014. február 20. 01:42

Miért kellene a keresztény egyháznak a szegények egyházává válnia? Jézus tanítása jómódúvá tette és teszi az emberiséget.

2014. február 20. 01:42
Vértes László

„Miért kellene a keresztény egyháznak a szegények egyházává válnia?

Jézus tanítása jómódúvá tette és teszi az emberiséget. A többi vallás és a világi szemlélet teszi szegénnyé, boldogtalanná a hiszékeny áldozatait, legyenek hát ezek az irányzatok a testi-lelki nyomor központjai. Vállalják fel az áldatlan működésük termékeit, ne tolják át a keresztényekre a felelősséget, ahogy egyes vidékeken a döglött macskát szokás átdobni a kerítésen, a szomszédba.

Jézus nem tartós szegénységet hirdetett, hanem valódi Örömhírt hozott a világba. Szimmetrikus etikát és globális testvériséget tanított, ez a tan mindenkit jómódúvá és boldoggá tesz. A zsidó Messiás követői egészséges önkritikát és önmérsékletet gyakorolnak, tartós egyensúlyra törekszenek a földi és az örök életbeli szempontok között, ezáltal megvalósítják a jól megfontolt hosszú távú érdekeiket. Életük sikere a szeretteikre és utódaikra is kiárad, példát mutatva mindazoknak, akik ma még nem messiáskövetők.

A keresztény egyház legyen a jómódú, toleráns demokraták egyháza, amely mindig nyitva áll a jó szándékú emberek előtt, hogy a Messiás Jézus valódi tanítása segítségével ők is jómódúvá, toleránssá és demokratává válhassanak.”
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2014. február 27. 18:30
Nem tudom, hogy a tisztelt szerző olvasta-e a Szentírást. Vajon hol találta benne a fenti magvas gondolatok forrását? Jézus sok minden volt, csak jómódú toleráns demokrata nem.
magnamater
2014. február 27. 02:35
Jézus mondta:Mindég lesznek közöttetek szegények és Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni,mint a gazdagnak a mennybe jutni,de az Egyházból egyik sincs kizárva.
kgyula
2014. február 20. 19:41
"A keresztény egyház legyen a jómódú, toleráns demokraták egyháza," Lefelejtette a szerző, hogy "...akik tudják habzsolni az életet és jó nagyokat élveznek." :))) Ki ez a hibbant írásértelmező?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!