A világméretű szabályozóhatóságot létrehozni nem kell félnetek jó lesz

2014. február 07. 09:15

Minden alkalommal elmondom, hogy a Katolikus Egyháznak (és egyéb egyházaknak) elsősorban a kormányzati bürokráciától és a világi hatalomtól kell félnie, nem a „nagyvállalatoktól”, a „kapitalizmustól”, a „globalizációtól”. 

2014. február 07. 09:15
Szalai Ákos

„Ezzel szemben sokan érvelnek a globális szabályozó hatóság szükségessége mellett, hogy megfékezze a nemzetközi kizsákmányolást, korlátozza a pénztőke uralmát, megakadályozza a környezetszennyezést. Ha esetleg meg is értjük a megfékezés, a korlátozás, megakadályozás szükségessége melletti érveket, akkor is ott marad a kérdés: nem jelent nagyobb veszélyt a megfékező, korlátozó hatalom.

Lássuk a legtöbbek által erre a szerepre kiválasztott (mert az elnyomottak, a szegények iránt oly nagyon elkötelezett) ENSZ legújabb ötletét. Az UNICEF (ugye milyen szépen hangzó szervezet!) Gyermek Jogainak Bizottsága [bocsánat, úgy tűnik ez a hivatalos magyar fordítása - angolul: Committee on the Rights of the Child] legújabbjelentéstervezete, amellett, hogy javaslatokat tesz a Vatikánnak arra, hogy mit is kéne tennie a pedofil papokkal (körülbelül abban a stílusban, ahogy az egyik párt szokott javaslatokat tenni a másiknak, hogy mit kezdjen a korrupt politikusaival - persze a saját korrupt politikusai esetén kikérve ezt magának) tovább is megy: (...)

[A Bizottság arra ösztönzi a Szentszéket, hogy gondolja át az abortusszal kapcsolatos pozícióját, véleményét, amely a terhes lányos életét és egészségét nyilvánvalóan veszélyezteti és egészítse ki a Kánon abortusszal foglalkozó 1398 pontját úgy, hogy meghatározza azokat a körülményeket, amelyek között az abortusz megengedhető.] (...)

Javaslom, ezt soha senki ne felejtse, aki valamilyen világméretű szabályozó hatalom felállítása mellett emel szót! És idézze fel azon katolikus szentek emlékét, akik hatalomra segítettek, támogattak egy-egy uralkodót, hogy utána az az uralkodó az Egyházzal forduljon szembe – az egyház, a vallásszabadság érdekében vértanúságra kényszerítve őt.”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. február 09. 21:14
A Jelenések Könyvében a globalizáció meg van jósolva: az üzleti életben csak az vehet részt, akin rajta van Antikrisztus száma, a 666 - Szalai Ákos csak nem őt pártolja?
Öreg
2014. február 07. 22:09
Én is ilyesmire gondoltam!
Csomorkany
2014. február 07. 17:39
Mondjuk ehhez azt tenném hozzá, hogy ma már az sem igaz, hogy magánemberektől nem kell félnie az egyházaknak. Amikor egy-egy magánembernek akkora magánvagyona van, mint százmilliós országoknak, akkor igenis számít, hogy ez a magánember hogyan gondolkodik az egyházról, vagy akár pl. a homoszexualitásról, vagy más libsi vesszőparipákról. Konkrét példák amerikai óriáscégek (Microsoft, Google stb.) kiállásai a homoszexuális jogok mellett.
Öreg
2014. február 07. 16:17
Szerintem ami igaz volt a múltban, az nem igaz ma. Régen az egyház- békés egymás mellett élve az adott ország irányító hatalmával- úgy a múlt század közepéig- nem volt kitéve támadásoknak a hatalom részéről. Az ember és életellenes diktatúrák -többé, kevésbé az egyházakat is ellehetetlenítették. És a diktatúrákat felváltó /liberális/ demokráciák- amelyek már nem egy-egy ország érdekeit képviselik , hanem vagyoni és ideológiai közös érdekeik alapján létrejött nemzetközi érdekcsoportokat- az egyházakat olyan ellenségnek tekintik, amelyeknek nem elfogadható az egyének érdekeit a közösség érdekei fölé helyező trend. Emiatt az ismert szalámi taktikával igyekeznek ellehetetleníteni a történelmi egyházakat és velük szemben támogatni új egyházakat, amelyek a liberális világrenddel szemben megértők, mintegy annak részeivé válnak,/Pl. szcientológia és szekták/ Ennek jele az ENSZ katolikus egyházzal szembeni lépése, vagy a Lunacek jelentés,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!