Ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért

2014. január 16. 11:11

2014. január 19. és 26. között rendezik meg a Krisztus-hívők egységéért tartott, szokásos év eleji ökumenikus imahetet.

2014. január 16. 11:11

Az imahét országos megnyitó istentisztelete Budapesten, a Kálvin téri református templomban lesz január 19-én, vasárnap 18 órakor. Az istentiszteleten igét hirdet Erdő Péter bíboros, prímás, érsek és Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök. A liturgikus szolgálatban részt vesz Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és a hagyományokhoz híven a MEÖT tagegyházainak vezetői.

Az imahét központi igéje: „Hát részekre szakítható-e Krisztus?” (1Kor 1,13a) „…az egyház a Jézussal való közösségben mindent megkapott. Elsősorban az igében lett gazdag. Az ige által pedig az élet ismeretében” – fogalmaz Erdő Péter és Steinbach József az imahéthez kapcsolódó kiadvány bevezetőjében.

Az ökumenikus imahét lezárásaként idén is sor kerül a keresztények és zsidók imaórájára, amelyet Erdő Péter bíboros részvételével tartanak január 26-án 17 órakor Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.

Az ökumenikus imahét imafüzete itt olvasható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!