Szentnek nyilvánította jezsuita rendtársát Ferenc pápa

2013. december 19. 12:47

Ferenc pápa december 17-én az egész egyházra kiterjesztette Boldog Faber Péter jezsuita pap tiszteletét.

2013. december 19. 12:47

Az új szent, Boldog Faber Péter esetében Ferenc pápa lerövidített segédeljárást alkalmazott, amelynek hivatalos neve kanonizáció equipollente. Ennek értelmében a Szentatya egy pápai rendelkezéssel valósította meg a szentté avatást.

Antonio Spadaro SJ, a Civiltà Cattolica jezsuita folyóirat igazgatója a Vatikáni Rádiónak adott interjújában a következő három kulcsszóval magyarázta a pápa döntését: párbeszéd, a megkülönböztető ítélőképesség (discernimento) és a határhelyzetek. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni ugyanis Szent Faber Péter lelkipásztori tevékenységét, amely teljes összhangban van Ferenc pápa péteri szolgálatának prioritásaival. 

Faber Péter 1506. április 13-án született és 1546. augusztus elsején halt meg Rómában. Loyolai Szent Ignác első társa volt, egy szobában lakott a rendalapítóval abban az időszakban, amikor Párizsban végezték tanulmányaikat. Ő volt Szent Ignác első követője. 
 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!