Meztelen nő ugrott a kölni dóm oltárára mise közben

2013. december 25. 20:02

Femen-aktivista zavarta meg Joachim Meisner bíboros miséjét a kölni dómban – adta hírül a Tagesspiegel a vs.hu tudósítása szerint.

2013. december 25. 20:02
A húszéves, filozófia szakos hölgy akciójával a katolikus egyház, valamint a misét tartó Meisner bíboros szerinte szexista és paternalista magatartása ellen tiltakozott.
A dóm biztonsági személyzete elég hamar lerángatta a nőt az oltárról, majd átadta a rendőrségnek. Joachim Meisner ezen a napon, december 25-én töltötte be nyolcvanadik életévét a Tagesspiegel és a vs.hu híradása szerint.
 
A Femen szélsőséges és agresszív feminista szervezetet 2008-ban alapították, a szálak Ukrajnába vezetnek. Különösen aktív Franciaországban és Belgiumban, rendszerint félmeztelenül zavarnak meg vallásos eseményeket, testükre tetoválva valamilyen feminista üzenetet. Aktivistái áprilisban előadás közben támadták meg a belga prímást, akit leöntöttek vízzel. Nemrég pedig egy párizsi templomban hirdették, hogy szerintük elmarad a karácsony.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. december 26. 20:48
Kicsit elmebeteg,szeret szerepelni,energiaszintje magas,jól megfizetik egy eseményre. Van annyi esze,hogy nem robbantja fel magát a gyülekezettel együtt.Tíz év múlva jámbor családanya lesz egy jóképű férjjel.
regiszter
2013. december 26. 20:44
Ismerek nagyon sok kiváló embert, köztük keresztényeket és nem hívőket egyaránt. Ennek ellenére fenntartom, hogy mind a kereszténység, mind a feminizmus végső soron ugyanabból a romboló eredendően baloldali egalitárius forrásból táplálkozik. Európában alapvetően 3-féle keresztény létezik: 1. Kultúrkeresztény: Különösebben nem foglalkozik a vallási kérdésekkel, kicsit hiszi is meg nem is, de azért néha elmegy templomba, gyerekét hittanra járatja, s keresztény közösségekben forgolódik, főleg a társaság miatt. Alapvetően ezzel a kategóriával van a legkevesebb probléma. 2. Dogmatikusan hisz a dogmákban, követve egyháza tanait, és elfogadva a hierarchiát. Ezek már elég fanatikusak, de mivel a történelmi fejlődés során kialakult, viszonylag megszelidített kereszténységet képviselik, kevésbé felfogatóak, s inkább a rendet képviselik, a figyelmüket a rítusokra és a túlvilágra koncentrálva. 3. Az őskeresztény a legveszélyesebb, mert ő komolyan veszi és kutatja a Jézus nevű felforgató félnótás protobolsevik tanait. Belőle kerülnek ki a felszabadítási teológia, a baloldali bázisközösségek tagjai. Ez a legkártékonyabb fajta, és sajnos Ferenc pápa is inkább ebbe az irányba tolja az egyházat.
Csomorkany
2013. december 26. 18:22
Ez Nietzsche. De előbb-utóbb csak kinövi.
regiszter
2013. december 26. 18:14
Saját kategorizálásom, személyes tapasztalataim alapján. Magamat nyilván kihagytam, mivel nem vagyok keresztény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!