A lutheránus világszövetség elnökének karácsonyi üzenete

2013. december 25. 12:06

Jeruzsálemből küldöm Önöknek szeretetemet és imádkozom azért, hogy a gyermek, akit Betlehemben tettek a jászolba, minden napon újat szüljön a mi szíveinkbe.

2013. december 25. 12:06
dr. Munib A. Younan

„Ismert, hogy az LVSZ delegációja Őszentsége I. Ferenc pápának egy teáskannát ajándékozott októberi római látogatásakor. A kannát a Dadaabban lévő menekülttáborban használták szomáliai menekültek és a pápa lelkesen hívott a mártírok melletti ökumenikus kiállásra, közös bizonyságtételre, amely a karácsony üzenetének az örömét és a békéjét visszi szét a szerteszakított világba. Ez az egész világban tett bizonyságtétel és a gyermek Jézusban tett egységre való törekvés nem csak számunkra kihívás, hanem az egész keresztényközösség számára is. Közös bizonyságtételünk csak erősödhet, ha az evangélium igazságát és Krisztust felfedezzük minden hívőben és minden emberben. Mit gondoltak az emberek a fogság idején, amikor Ézsaiás szavát hallották, az ígéret és a megváltás üzenetét? Ézsaiás és minden próféta, akik a fogságban eltöltött élet kihívásairól beszéltek, és a gyászoló nép, a nehéz időket megélt nép megváltásának közös bizonyságtételéről szóltak. Ez a közös bizonyságtevés reményt és örömöt hozott a fogságban lévő emberek szívébe.”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. december 26. 21:32
Ez a beszéd is egy a hivatalosok közül,amelynél egy kis faluban élő református lelkész vagy lelkésznő szebbet,jobbat prédikál. Igen,a választottak kevesen vannak. Igen,kevés,aki valódi lelki táplálékot tud nyújtani az éhezőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!