Kövér: Csak közös erőfeszítésünkkel újíthatjuk meg az országot

2013. november 09. 14:00

Csak közös erőfeszítésünkkel, közös munkánkkal újíthatjuk meg az országot - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) IX. országos kongresszusán tartott megnyitó beszédében szombaton a Parlament felsőházi termében.

2013. november 09. 14:00
A hit nemzetmegtartó ereje című rendezvényen Kövér László kiemelte: a nemzeti együttműködés kormánya mindenki számára megbízható partner, aki munkájával és életével hozzáteszi a maga részét a nemzet életéhez, közös erőfeszítéseinkhez. Rámutatott: meg kellett tisztítani, meg kellett mozdítani, át kellett szervezni a magyar államot, illetve vissza kellett adni az intézmények célját és értelmét a közjó szolgálatában.
 
Mint mondta, a kormány és az őt támogató politikai közösség abból indul ki, hogy „összetartozunk minden magyarral, határon innen és túl. A társadalom minden csoportjában élő emberekkel – tartozzanak, bármely vagyoni osztályhoz, szemléljék bárhogyan a világot, keressék bárhogyan a boldogulás útját”.
 
Szólt arról is: „meg kellett teremtenünk a lehetőségét annak, hogy ezekben az intézményekben újra bízni lehessen, mert újra szolgálnak, és nem azt várják, hogy őket szolgálják az emberek”. Lassan, nagyon lassan, de biztosan magunk mögött hagyjuk a gazdasági válságot, s ezzel egy időben megtapasztalhatjuk azt is, hogy megerősödik az ország. Egyre több pénz jut a kultúrára és a közösségi élet megerősítésére is. Nem értünk célba, de jó úton vagyunk és jól haladunk – fogalmazott.
 
Kövér László hangsúlyozta: „számítunk a keresztény elkötelezettségű emberek közéleti aktivitására, és bízunk abban, hogy ez elsősorban a munkánk folytatásának esélyeit növeli majd, mégis ennél fontosabb, hogy folytassák azt a küldetést, amire az emberek a nemzet szolgálatában egyszer fölesküdtek”.
 
A házelnök hozzátette: az elszakított területeken élők számára különösen fontos, hogy megjelenjen a keresztény értelmiség munkája a magyar közösségekben, legfőképp a helyi közösségekben. Ahol az emberek nem hagyták a templomot és az iskolát, megmaradtak a közösségek és az emberek is magyarnak, mert „idegen hatalom alatt magyarnak megmaradni erkölcsi kérdés is” – jelentette ki.
 
Úgy vélte, különösen fontos a keresztény értelmiség felelőssége és áldozatvállalása, az, hogy miként tudja megjeleníteni természetes önbizalommal, mégis alázattal, a médiumok meglehetősen zajos és gyorsan változó világában azokat az örök emberi értékeket, amelyekkel minden jóakaratú ember egyetérthet. A keresztény ember „az élet teljességét keresi”, nemcsak szabadságot, hanem felelősséget is, nem csak érvényesülést, hanem szolgálatot is keres, nem csak az egyén boldogulásáért, hanem a közösség előrehaladásáért is dolgozik – tette hozzá.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. december 23. 03:29
Laca ahogy Hofi mondta, ömlik a szádból a szar. Tényleg, menjetek már a picsába ezekkel a román, semennyire sem magyar, hontalanokkal a picsába. Nem mondok számokat, de sokan, igazi magyarok élnek létminimum alatt bazdmeg!
liberálzöld.
2014. február 24. 22:34
Nem megújítani, beújítani akarjátok. Mint a nagypapi régen ....
brabant89
2013. december 27. 20:00
Hát, ez a képmutató szöveg! Jó, a katolikus egyházon belül (a többit nem ismerem) is ilyen álságos képmutató szövegeket mondanak mindig az ilyen hivatalos alkalmakkor, de miért kell egy keresztény világi szervezet kongresszusán is bullshitelni? Kövér szájából egyébként sem hangzik meggyőzően ez az összefogás, amikor a Fidesz kongresszusán épp a hazára rárontó belső ellenségről papoltak.
Fahrenheit 451
2013. december 23. 14:13
Az országhoz nem kéne már hozzáérniük egy ujjal sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!