Az ortodox egyház cáfolja a pátriárka és a pápa találkozóját

2013. november 15. 18:47

Az orosz ortodox egyház külügyi osztályának helyettes vezetője szerint csak újságírói kitaláció Kirill pátriárka és Ferenc pápa találkozója, és minden ezzel kapcsolatos feltételezés, beleértve a találkozó helyét és idejét is.

2013. november 15. 18:47

Az orosz ortodox egyház pénteken cáfolta a Kirill pátriárka és Ferenc pápa lehetséges találkozójáról szóló sajtóhíreket. Filaret kolostorfőnök – az egyház külügyi osztályának helyettes vezetője – az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva újságírói kitalációnak nevezte a Hilarion metropolita szavaira hivatkozó feltételezéseket, beleértve a külföldi híreszteléseket egy ilyen találkozó lehetséges idejéről és helyéről.

Szerdán a La Repubblica című olasz napilap arról írt, hogy a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetője semleges területen, Bari olasz városban, vagy esetleg Bécsben, illetve Pannonhalmán találkozhatna egymással.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Árpád
2013. november 30. 23:26
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy sok bírálat éri, amit elolvashatsz a Wikipédián is. Nyilván mozgástere azonban nagyobb, mint a szovjet érában volt és mint ahogy egy nagyvállalat igazgatója sem él rosszul, nyilvánvalóan ő sem. A székhelye, mely a Megváltó Krisztus székesegyház alatt van nyilván már jelzi az egyház iránti jó indulatot. Egyébként Putyin és Medvegyev a nagy ünnepeken mindig részt vesz az Isteni Szent Liturgián.
Csomorkany
2013. november 26. 23:08
Jó, jó, de pont te figyelmeztetsz, miután cigarettacsempésznek nevezted?
Csomorkany
2013. november 26. 23:05
A tény az, hogy Nikaiát bevette. És az kb. 50 km. Bizánctól. Ha egy új tényező (a keresztesek) nem borítják föl a katonai helyzetet, mi akadályozta volna meg őket, hogy eljöjjenek Budáig? Jó, valóban nem oszmán-törökök voltak, tehát jóval megosztottabbak, mint a későbbi török nép, ezért Buda eleste a XII. sz. végéig csak valószínűsíthető. Bizánc eleste a bizonyossághoz közeli feltevés.
Farkas Árpád
2013. november 26. 22:37
Karl Barthot gyakran nevezik modern egyházatyának. Kétségtelen tény, hogy ő erősen konfesszionalista protestáns volt, de legalább nagy munkásssága mellett is megmaradt hitében, mert lehet ellenkezőket is mondani. Pelikán az egyik legnagyobb Luther-kutató élete vége felé ortodox lett. Newman bíboros ugye eredetileg az anglikán volt, de számtalan példát tudnánk mondani. Barth élete végéig követte hitét. A mai magyar protestáns lelkészi karban is találhatók katilikus kozegből érkezettek, de a konvertiták mindig buzgóbbak akik születésük jogán tartoznak egy keresztyén egyházhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!