Szerdán kezdődik a HungaRio nemzeti ifjúsági találkozó Pécsen

2013. július 23. 13:54

Mintegy kétezer fiatalt várnak Magyarországról és a határon túlról a HungaRio nemzeti ifjúsági találkozóra, amelyet szerdától vasárnapig tartanak Pécsen, párhuzamosan a Rio de Janeiró-i ifjúsági világtalálkozóval.

2013. július 23. 13:54

A 2013-as katolikus ifjúsági világtalálkozót XVI. Benedek pápa hirdette meg, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a nagy távolságra való tekintettel úgy határozott: az Egerben megrendezett 2008-as Magyar Sydneyhez hasonlóan ismét találkozóra hívja a magyar fiatalokat az aktuális világeseménnyel egy időben. Az MKPK ifjúsági bizottsága és a Pécsi Egyházmegye által szervezett mostani eseménysorozatra 16 és 35 év közötti fiatalok jelentkezhettek a programról részletes tájékoztatást is nyújtó www.hungario2013.hu internetes oldalon.

A portálon olvasható információk szerint a találkozót két ünnepélyes szentmise foglalja keretbe. Az elsőt szerdán Udvardy György pécsi megyés püspök celebrálja a székesegyház előtti téren, és vasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke ugyanott tartja a záró szentmisét. Csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt püspökök tartanak katekézist a város sportcsarnokában, a tanítások a hivataláról időközben lemondott XVI. Benedek pápa által meghirdetett tematikához illeszkednek. A több mint harminc programot kínáló ötnapos találkozón lesz műhelymunka, koncert, keresztút és közös vigília. A résztvevők élő közvetítések és összefoglalók megtekintésével bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i napi eseményekbe is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!