Az egyházi államtitkárság örül, hogy Áder visszaküldte a törvényt

2013. július 02. 20:20

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szerencsésnek tartja, hogy az egyházügyi törvényjavaslatot csütörtökön ismételten tárgyalhatja az Országgyűlés, és el is fogadhatja.

2013. július 02. 20:20

Utalva arra, hogy az egyházügyi törvény múlt héten elfogadott módosítását Áder János köztársasági elnök kedden megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek, azt írták az MTI-hez eljuttatott közleményben: ez azért vált szükségessé, mert a törvényjavaslathoz benyújtott nagyszámú módosító javaslat a törvény rendszerében koherenciazavart okozott. A visszaküldést kísérő levél tanúsága szerint a köztársasági elnök a jogszabály ellen nem emelt tartalmi kifogást, észrevételének megfontolása után annak ismételt elfogadását szorgalmazza – mutattak rá. Az egyházügyi törvény módosításával kapcsolatban a köztársasági elnök megállapította, hogy az egyházak nyilvántartására vonatkozó rendelkezések jogbizonytalansághoz vezetnek.

Az egyházként elismerés rendjét újraszabályozó jogszabály hatályon kívül helyezi az egyházak nyilvántartására vonatkozó lényeges szakaszokat. A törvénymódosítás következő paragrafusai azonban az egyházak nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseket tartalmaznak, amelyek önmagukban nem értelmezhetők - olvasható a köztársasági elnök állásfoglalásában. Az államfő felhívta a figyelmet arra: a jogbiztonság elve megköveteli, hogy a jogalkotás egyértelműen követhető és áttekinthető legyen. A köztársasági elnök Kövér László házelnöknek írt levelében azt kérte, a parlament egyházügyi törvény módosítását és az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő, ugyancsak kedden megfontolásra a parlamentnek visszaküldött törvénycsomagot észrevételeinek alapos megfontolása után az Országgyűlés fogadja el újra.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. július 03. 13:52
Ájemmíting János eljárja a kötelező násztáncot.
Sovereign
2013. július 03. 13:51
Ebből is látszik hogy kamu az egész. Előre meg volt beszélve hogy most azért már illik visszaküldeni valamit a takonygerincűség látszatát elkerülendő. cirkuszi előadás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!