Kevesen döntünk az egy százalékról

2013. április 19. 14:06

Az emberek fele nem rendelkezik adója egy százalékáról.

2013. április 19. 14:06

Pordán Ákos szerint az emberek nem rendelkeznek információval, nem érdekli őket, nincs idejük, nem tudnak választani, valamint van olyan adózó is, aki tudatosan nem adakozik. Aki mégis rendelkezik az egy százalékról, az általában valamiféle személyes érintettség miatt tesz így. Till Attila szerint ezt a kérdést rendbe kéne tenni, mivel így sok pénz marad benn a rendszerben.

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cattus
2013. április 20. 17:25
Én pártsemlegesen úgy gondolom, hogy a közpénzekkel ésszerűen és takarékosan kell bánni, és ez most sincs így, úgyhogy az a biztos, amiről én rendelkezem.
Frankie Bunn
2013. április 20. 17:25
kuytáknak, graulálok, nics elég szegény, nélkülöző, beteg ember, akiknek jól jönne bármely segélyszervezeten keresztül ? kutyáknak b+, szép egy világ
USsange
2013. április 20. 17:25
Nyílván azért nem rendelkeznek az emberek az adójuk 1 illetve 2 százalékáról, mert úgy gondolják, hogy az most jó helyen van az államkasszában. A ballib kormányok alatt rendelkeztem, mert nekik adózni olyan volt, mint kecskére káposztást bízni. :)
elfelejtette
2013. április 20. 17:25
"Till Attila szerint ezt a kérdést rendbe kéne tenni, mivel így sok pénz marad benn a rendszerben." Szeritem egy jó úgy, ahogy van, nincs ezzel mit tenni. Vagy el kell törölni úgy, ahogy van. De hogy még külön többet költeni tájékoztatásra, amikor a pénz tekintélyes része már így is hirdetésekre megy el, tökéletesen pazarlás. A legtöbb országban egyébként még 1%-nyi "önrendelkezés" sincs, az adó attól adó, hogy az állam beszedi, és eldönti, hogy mire költi el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!