Jeruzsálemben a latin pátriárka a Szent Sírnál misézett húsvétvasárnap

2013. április 01. 09:13

Jeruzsálemben, a zarándokokkal teli Szent Sír Bazilikában Fuád Tuál, Jeruzsálem latin pátriárkája celebrálta húsvét vasárnapján a szentmisét.

2013. április 01. 09:13

Fuád Tuál beszédében a keresztény hit lényegének nevezte a feltámadásba vetett hitet. A pátriárka a hit évében, az új evangelizáció szellemében kiemelte a szentföldi zarándoklatok jelentőségét és meghívta Ferenc pápát a kereszténység szülőhelyére.

Megemlékezett a közel-keleti keresztények szenvedéseiről, a szíriai áldozatokról és menekültekről, valamint a szentföldiek kivándorlási hullámáról. „Nem országokat, hanem a szíveket kell elfoglalni” – mondta. „A szíveket meg kell változtatni és meg kell tanítani a béke útjaira” – tette hozzá a pátriárka, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy találjon kiegyensúlyozott és igazságos megoldást a palesztin ügyre, „mely a közel-keleti bajok szívében fekszik”.

A pátriárka a szentmisét mindössze néhány méterre celebrálta a Szent Sír bejáratától, ahol a keresztény hagyomány szerint Jézus a keresztre feszítés utáni harmadik napon feltámadt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!