Az egri érsek lesz a csíksomlyói búcsú szónoka

2013. április 04. 20:11

Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke lesz az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka - közölte csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében az Erdélyi Ferences Rendtartomány.

2013. április 04. 20:11

A május 17. és 20. között tartandó csíksomlyói búcsút a „Boldog vagy, mert hittél!” mottóval szervezik meg. A hagyományokhoz híven a csíksomlyói zarándoklat egyetlen meghívottja a rendezvény szónoka, Ternyák Csaba érsek lesz. A többi résztvevőre zarándoki minőségben számítanak a szervezők.

A május 18-ai ünnepi szentmise helyi idő szerint 12 óra 30 perckor (közép-európai 11.30-kor) kezdődik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben a Hármashalom-oltárnál. A szertartást idén is élőben közvetíti a Duna Televízió és a Mária Rádió. A zarándoklat liturgikus programjában május 17. és 20. között a csíksomlyói kegytemplomban tartandó megannyi szentmise és két éjszakán át tartó virrasztás is szerepel.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2013. április 05. 16:50
Ez így igaz, de hozzá kell tenni, hogy az igehirdetése közben -a szokásos miserendtől eltérően /és ez nagyon helyes!/ foglalkozik a világ, a kereszténység és a magyarság jelenlegi életét érintő társadalmi és politikai kérdésekkel is, ami a nem ünnepi miséknek nem része.
Öreg
2013. április 05. 16:46
Ez un. megmondó emberekkel is előfordúlt! TGM- még szadeszos korában- bizonyítani akarván a szadesz hiányzó egyházelleneségét- interjuban azt állította, hogy Svájcban is részt vett református szentmisén.
kgyula
2013. április 05. 16:43
A mai újságírókkal szemben kissé merész elvárás, hogy alapvető vallási fogalmakkal tisztában legyenek. Náluk már az is előfordult, hogy a református Bölcskey misét celebrált... :)
packó_
2013. április 05. 09:58
A legboldogabb nemzet vagyunk! Mint mindig, most is megyünk, családdal. A legnagyszerűbb dolog, ami csak lehet. Belegondoltatok, hogy ott van minden évben minden 20- 30. magyar?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!