Üdvözlik a szíriai keresztények az új pápa támogatását

2013. március 27. 17:54

Üdvözölte a szír nép felé kifejezett pápai támogatást Jean-Clément Jeanbart aleppói görög-melkita érsek az AsiaNews hírportál jelentése szerint.

2013. március 27. 17:54

Az új pápa tanúságtétele új erőt ad a szír nép számára, amelyet már több mint két éve sújt a háború” – mondta az érsek. „Ferenc pápa beszédeivel támogat minket, és utat mutat, hogyan küzdjünk meg azzal a tragédiával, amelyen éppen keresztülmegyünk” – fogalmazott.

Kijelentette: a hit olyan erős az emberekben, hogy az elmúlt hétvégén, virágvasárnap több mint kétezren kockázatták az életüket, és vettek részt a misén az aleppói görög-melkita Szűz Mária-székesegyházban. Jeanbart úgy látja, az erőszak, a háború és a vallási szélsőségek sem tudták kiölni az emberekből a reményt. Bejrút és Kairó után Aleppóban él az arab világ harmadik legnagyobb keresztény közössége 300 ezer fővel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!