Gáncs: Jézus képes az öregedő egyház újraélesztésére

2013. március 31. 13:15

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten az egyház és az ország fogyásáról és öregedéséről beszélt.

2013. március 31. 13:15

Jézus az öregedő egyházat is újra tudja éleszteni, ezért mondja tanítványainak: menjetek, hirdessétek a világban, hogy az élet győzött a halálon – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a húsvétvasárnap alkalmából tartott istentiszteleten a budapesti Deák téri templomban.

Az evangélikus elnök-püspök prédikációjában kiemelte: nem a Központi Statisztikai Hivatal népességszámlálási adataiból tudják, hogy „ez az ország fogy, öregszik”, gyülekezeteik nagy része szintén fogy, öregszik, pedig „sok embernek tartozunk az örömhírrel ebben az országban, tartozunk azzal, hogy kinyújtsuk az irgalom kezét azoknak, akik rászorulnak”.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2013. április 02. 13:45
"El lehetne polemizálni arról, hogy mindennek megvannak az okai, nem elég az okozatra bámulni nagy, kerek, csodálkozó szemekkel." És meg kell érteni, ugye...? "Ha csak az utóbbi időben generált, mert generálva van!! antiszemitizmust (jelentsen bármit) nézem és megkérdezem magamban 'cui prodest'? érdekes következtetésre jutok. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel." Sajnos, valóban nem vagy egyedül... Gondolom, azért őszintén fel tudsz háborodni ugyanezen a jelenségen, ha más a szereposztás, és - mondjuk - magyarokat gyaláznak a románok, szlovákok, szerbek "egyszerűjei", akik a zsidózókhoz hasonlóan úgy gondolják, hogy erre minden okuk megvan. Hiszen ez már az okozat...
Csomorkany
2013. április 02. 09:45
A kereszténygyűlöletnek is vannak valós alapjai, mégis útálom. Van itt a mandin jó pár olvtárs, akiről elképzelem, milyen jól mutatna ávós kihallgatótisztként. Ez is elég félelmetes jelenség.
ottapont
2013. április 02. 01:46
El lehetne polemizálni arról, hogy mindennek megvannak az okai, nem elég az okozatra bámulni nagy, kerek, csodálkozó szemekkel. Ha csak az utóbbi időben generált, mert generálva van!! antiszemitizmust (jelentsen bármit) nézem és megkérdezem magamban 'cui prodest'? érdekes következtetésre jutok. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel.
Csomorkany
2013. április 02. 01:15
Valamelyik statisztikatanáromtól származik az a bölcsesség, hogy "a biológusok ma is vitatkoznak a növény- és állatvilág határain, nade az azért egy barom, aki nem tud megkülönböztetni egy fenyőfát egy elefánttól". Lehet, hogy a "zsidózás" egy tág fogalom, de ha a "zsidónyalogató" és a "cionnyaló" kifejezések ebbe nem férnek bele, akkor lemondtunk arról, hogy bármit is jelentsenek a szavaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!