Templom épül Sopronban

2013. február 04. 09:14

Templom épül a soproni Lővérekben. Az erdős-hegyes vidék hangulatához illeszkedő, a tájjal harmonizáló létesítmény terveit Supka-Kovács Tamás készítette, kivitelezését az idén szeretnék elkezdeni - mondta Bognár István, a Szent Margit templom plébánosa az MTI-nek.

2013. február 04. 09:14

A Szent Margit plébánia kápolnájának helyet adó egykori villa már régen szűknek bizonyult - indokolta a fejlesztés szükségességét a plébános. „A kápolnát már hetven évvel ezelőtt, 1943. novemberi felszentelésekor szükségkápolnának nevezte a másfél évvel később mártírhalált halt Apor Vilmos győri püspök” – idézte fel Bognár István. A lejtős domboldalon létesülő templom mintegy háromszáz ember befogadására lesz alkalmas. Alagsorában ezer urnahelyes altemplomot alakítanak ki.

A beruházáshoz szükséges 260-280 millió forint mintegy kétharmadát a Győri Püspökség bocsátja rendelkezésre döntően kárpótlási forrásokból – tájékoztatta Dékány Ferenc, a püspökség irodaigazgatója az MTI-t. A hívek egy év alatt több mint 20 millió forintot adományoztak, és ugyanekkora összeggel segíti az építkezést Sopron városa – mondta Bognár István, hozzátéve, hogy a hiányzó összeg előteremtésére további erőfeszítéseket tesznek. 

Az építkezés ez évi megkezdésével szeretnének kiemelt hangsúlyt adni két nevezetes évfordulónak – utalt két jubileumra a plébános. „Hetven éve szentelte fel a kápolnát, az ország első Szent Margit templomaként a tizenhat évvel ezelőtt boldoggá avatott Apor Vilmos győri püspök, és ugyancsak hetven éve avatta szentté XII. Pius pápa Árpád-házi Margitot”, a templom névadóját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!