Magyar ima a római Szent Péter téren

2013. február 21. 07:49

A Szent Péter téren magyarul imádkoztak rózsafüzért szerdán a római Pápai Magyar Intézet (PMI) tagjai a Hit Éve alkalmából.

2013. február 21. 07:49

Tóth Tamás pápai káplán, a PMI rektora vezetésével az intézet hét magyar és egy olasz hallgatója imádkozott rózsafüzért a Szent Péter-bazilika előtti téren. A magyar nyelvű kezdőének után olaszul felolvasták a napi evangéliumot, majd szintén olaszul Szent István intelmeinek a keresztény hitről szóló első fejezetét. Ezt a rózsafüzér imádság követte: az anyanyelvén szóló első imádkozónak a többiek latinul feleltek.

Az imádságon részt vettek a Rómában szolgáló magyar nővérek és papok, a római Collegium Germanicum papi kollégium magyar növendékei, valamint a római magyarok közösségének tagjai. „A XVI. Benedek meghirdette Hit Évében minden hétköznap rózsafüzért imádkoznak a római Szent Péter téren. A mostani napot mi vállaltuk, amikor még nem tudtunk XVI. Benedek pápa lemondásáról. A Hit Évében tartott imával az egyházért, a világért és a pápáért is imádkoztunk” – mondta Tóth Tamás az MTI-nek. A magyarul imádkozott rózsafüzért a Centro Televisivo Vaticano vatikáni televízió és a Telepace katolikus adó egyenesben közvetítette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!