Áder megköszönte XVI. Benedek tevékenységét

2013. február 21. 16:23

Levélben mondott köszönetet papi, hittudósi és egyházvezetői tevékenységéért XVI. Benedek pápának Áder János köztársasági elnök. Az államfő levelét – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott – csütörtökön kézbesítették.

2013. február 21. 16:23

Áder János ebben kifejezte: államfőként és hívő emberként is mély megrendüléssel fogadta a pápa lemondásáról szóló döntését. „Miközben fejet hajtok a Szentséged gondjaira bízott közösség iránti felelősségérzet e megindító bizonysága előtt, hálámat fejezem ki a Magyarország, a magyar nép iránt többször is kifejezésre juttatott gondoskodó szeretetért” – olvasható a levélben.

Az államfő ugyancsak köszönetet mondott XVI. Benedeknek a keresztény egység, a vallásközi párbeszéd, a mások megértése érdekében végzett áldozatos szolgálatáért, valamint maga és az egész magyar nemzet nevében kívánt további munkájához jó egészséget és sok erőt.

XVI. Benedek múlt hét hétfőn jelentette be, hogy február 28-án lemond tisztségéről.  A 85 éves egyházfő arra hivatkozott, hogy elfáradt, nem bírja tovább a hivatal ellátásával járó terheket.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2013. február 22. 13:08
Egyébként a fordítottjának jobban örültem volna. Így ez is az új pápára marad.
FOB
2013. február 22. 09:34
Imádkozhatott volna jobba/többet is Mo-ért. Akkor talán nem -1,7 lenne a GDP, nem csökkent volna 34 ezerrel a versenyszférában foglalkoztatottak száma és nem akarna elmenekülni innen minden 6. polgártársam.
=nessuno=
2013. február 21. 23:43
Köztársasági elnök pápának? Magánemberként, hívőként.
kuwiq
2013. február 21. 21:47
Ezek aztán bírnak fogalmazni. Ilyen megfogalmazást kirúgott futballedzőkkel kapcsolatban szoktak használni: megköszönték XY tevékenységét, és Z-t nevezték ki helyette vezetőedzőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!