Vatikáni kórházban kapott állást a volt pápai komornyik

2013. január 17. 08:58

A lopásért elítélt és pápai kegyelemmel szabadult Paolo Gabriele, XVI. Benedek volt komornyikja a jövőben a Vatikán római gyermekkórházában dolgozik az osztrák katolikus hírügynökség értesülése szerint.

2013. január 17. 08:58

A kathpress.at osztrák portál olasz médiatudósításokra hivatkozó jelentése szerint Paolo Gabriele az olasz főváros legjobb gyermekkórházaként ismert Bambino Gesuban kap munkát, a Vatikán falain kívül, a római Szent Pál bazilika közelében levő épületben. Azt nem tudni, hogy a volt pápai komornyik mikor kezdi el a munkát és milyen beosztásban.

A feleségével és gyermekeivel mostanáig a Vatikán falain belül élő Gabriele el is költözik a pápai állam területéről és a kórház közelében kap lakást. Eddigi vatikáni szolgálati lakását utódja, XVI. Benedek jelenlegi személyi inasa, Sandro Mariotti kapja meg. Az október 6-án lopásért másfél évre ítélt és december 22-én a vatikáni fogdából pápai kegyelemmel szabadult Gabrielének a Vatikán nyújt tehát segítséget jövője megteremtésében, ahogyan ezt Federico Lombardi szentszéki szóvivő a volt komornyik szabadulásakor hangoztatta.

Az olasz sajtó Gabriele szabadulása óta biztosra vette, hogy a Vatileaks botrányért, vagyis a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatásáért felelős volt komornyik egyházi intézményben kap állást, ahol a lapok szerint „ellenőrzés alatt tudják tartani”. Hiába a nemzetközi sajtó megkeresése, Gabriele eddig egyetlen egy interjút sem adott. Az utóbbi hetekben alig hagyta el a Vatikán területét, egyedül a Chi olasz magazinújság fényképezte le, miközben feleségével Róma utcáin vásárolt.

A bűnpártolásért két hónap felfüggesztett börtönre ítélt, majd szintén kegyelemben részesült Claudio Sciarpelletti informatikus továbbra is a Vatikánban dolgozik, csak a szentszéki államtitkárságról a statisztikai hivatalba helyezték át.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!