Új javaslatot dolgoznak ki az anglikán egyházban a nők püspökké szentelésének ügyéért

2012. december 13. 16:05

Új javaslatot dolgoz ki az anglikán Püspökök Háza a nők püspökké szentelésének kérdésében.

2012. december 13. 16:05

Erről született döntés a testület e héten tartott ülésén, amelyet a canterburyi érsek londoni rezidenciáján, a Lambeth Palotában tartottak, miután az egyház általános szinódusán e témáról tartott szavazás negatív eredménnyel végződött. Az ülés után kiadott közleményükben a püspökök hálájukat fejezték ki az anglikán egyházban szolgálatot teljesítő nőknek, továbbá megismételték, hogy sajnálattal fogadták a szinódusi szavazás eredményét.

A közlemény szerint a Püspökök Háza megérti „a haragot, a szomorúságot és a csalódottságot, amelyet az anglikán egyházban és azon kívül is sokan éreznek, és egyetértés alakult ki abban, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan”. A püspökök úgy döntöttek, hogy új javaslatot dolgoznak ki, amelyet már jövő júliusban az általános szinódus elé terjesztenek. A tervezet kidolgozására olyan munkacsoportot hoznak létre még karácsony előtt, amelyben a szinódus mindhárom háza képviselteti magát, hogy elkerüljék a jogszabály további csúszását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Árpád
2012. december 18. 10:12
Figyelembe vették az ökumenikus szempontokat is, de a liberálisok már eldöntötték a kérdést és lesznek női püspökök különben elfogadták volna a szinódus döntését. Az eredmény pedig pozitív az én szememben, nem negatív. Végre egy biblikus döntés.
satya
2012. december 18. 10:12
Biblikus döntés? Hol látsz a Bibliában erről bármit is? Még Mária, akinek igen fontos szerepe volt az üdvösség művében, mint Jézus édesanyja, sosem kapott vezető szerepet az Egyházban.
acido domingo
2012. december 14. 14:38
'A tervezet kidolgozására olyan munkacsoportot hoznak létre még karácsony előtt, amelyben a szinódus mindhárom háza képviselteti magát, hogy elkerüljék a jogszabály további csúszását.' Akkor ez már eldöntött tény, nem is tudom, hogy merészelt akadékoskodni az általáno szinódus.
Csomorkany
2012. december 13. 23:59
Az élet nagy kérdései.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!