Lemondott a káld katolikus pátriárka

2012. december 22. 14:38

Elfogadta III. Emmanuel Delly káld katolikus pátriákra lemondását XVI. Benedek. Az egyházi vezető életkora miatt vált meg tisztségétől: idén lett nyolcvanöt éves.

2012. december 22. 14:38

Elfogadta a káld pátriárka, III. Emmanuel Delly lemondását XVI. Benedek pápa. A nyolcvanöt éves egyházi vezető életkora és megromlott egészségi állapota miatt vált meg a tisztségtől, az elmúlt évben több hivatalos megjelenésén is helyettese, Shleimoun Warduni püspök vett részt.

Dellyt 2003-ban választották meg a tisztségre, hogy az „átmenet pátriárkája” legyen a háború sújtotta Irakban. A pápa 2013. januárjára hívta össze a káld püspökök szinódusát Rómába, melyen megválasztásra kerül majd az új pátriárka. Addig az iraki Erbil emeritus püspöke, Jacques Ishaq lesz a káld egyház vezetője.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!