Kínában nyomtatják a legtöbb Bibliát

2012. november 09. 11:12

Már több mint százmillió Bibliát állított elő Kína, ezzel világelső lett.

2012. november 09. 11:12

Kína világelső lett a Biblia nyomtatásából: már több mint százmillió példányt állított elő. Az adatot az Amity Printing Co. Ltd. cég tette közzé, az egyetlen kínai vállalat, amelynek engedélye van a Biblia nyomtatására. A szent könyvet 1988-óta gyártja, a százmilliomodik Biblia idén júliusban került ki a nyomdából. A cég csaknem száz nyelven nyomtat Bibliákat, amelyeket a világ mintegy 70 országába exportálja.

A belső piac ugyanakkor nem túl hatalmas, az egymilliárd fölötti lélekszámú Kínában 16 millióra tehető a keresztények száma. A vállalatnak a Bibliákból származó bevétele után nem kell semmiféle adót fizetnie, a kormány mentesítette ez alól.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
premiumpartner
2012. november 16. 12:31
"Azért azt nyilván tudjuk, hogy a liberalista világ jobban támadja az egyházakat-kivéve a szektákat- mint a kommunista világ." Ez nincs így, kedves Öreg. Valószínű , hogy Rákosi idejében nem próbáltad meg gyakorolni a hitedet, vagy Kambodzsában, a POL-pot rezsim alatt, különben nem írnál ilyent. Szabadság nélkül nincs kereszténység, és a kereszténység nem szorul állami gyámkodásra. Ha valaki nem szabadon választja a bibliai értékrendet, hanem rákényszerítik állami eszközökkel, ez is diktatúra. Isten nem szorul rá ilyen "segítségre".
premiumpartner
2012. november 16. 12:20
A kínai vezetők nem hallottak róla.Erről tudna mesélni a min. 10 millió földalatti keresztény, aki nem tagozódott be a kommunista párt által felügyelt hivatalos "egyházba",és folyamatos üldézsnek van kitéve.
FOB
2012. november 16. 00:02
Mi ezzel a probléma? Minél nagyobb kísértésnek állsz ellen, annál kipróbáltabb, értékesebb a hited. Próba nélkül hogyan bizonyítod a hűségedet? Jézus nem mondta, hogy a liberalizmus véget vet Isten országának, hanem azt mondta, hogy a Pokol kapui (értsd: a Pokol bölcsességei, stratégiái) sem vesznek rajta diadalt. Örülj neki, hogy vannak próbák és gyűjthetsz drágakövet és aranyat.
FOB
2012. november 15. 23:54
Nem mindegy, hogy a százmillió Bibliát, milyen nyelven myomták. Ha angol, akkor, csak az alacsony költségek miatt ott "gyártják" mint az kütyüket. Ha mandarin (vagy mi) nyelvű, az más. A Bibliaismeret óriási gazdasági boomot indított el a reformáció idején. Vajon milyen boomot indítana el egy ilyen, ideológiailag és kultúrálisan is a kereszténységtől távol álló társadalomban? Ha csak minden 10 ezredik kínai egyszer elmegy Jeruzsálembe Izrael már biztos jól járna. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!