A Sandy károsultjainak segítenek a magyar baptisták az Egyesült Államokban

2012. november 01. 09:42

Az Egyesület Államokba, a Sandy hurrikán sújtotta területre utaznak csütörtökön Budapestről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei, hogy Észak-Karolina állambeli partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén részt vegyenek a kitelepített rászorulók megsegítésében.

2012. november 01. 09:42
A négy szakember New Jersey-ben nyújt majd segítséget élelmezési feladatokban.
 
A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleményében emlékeztetett, hogy a Sandy hurrikán okozta katasztrófa 60 millió embert érintett, 20-25 milliárd dolláros kárt okozott, és a halálos áldozatok száma is emelkedik.
 
A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 globális mentőcsoportját az elmúlt 15 évben több mint 40 magyar és nemzetközi katasztrófahelyszínen vetették be. Az Egyesült Államokban legutóbb a 2005-ös pusztító Katrina hurrikán után segítettek New Orleansban, szintén az észak-karolinai baptistákkal együtt - idézték fel.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satya
2012. november 03. 15:19
Katolikus körökben a segítságnyújtás a nemzetközi karitászon keresztül történik. A segítség elsősorban helyben történik, ha szükséges bekapcsolódik a földrész vagy a nemzetközi karitász. Erről sokkal kevesebb hír van, pedig a dlog működik. Hogya mi magyar Katolikus Karitászunknak kell-e bekapcsolódnia, azt nem tudom, de majd rákérdezek. Ennek a rendszewrnek az is lehetősége, hogy nem kell feleslegesen utaztatni se embert, se anyagi dolgokat.
USsange
2012. november 02. 11:06
A szeretetszolgálatok jellemzően kémkedéssel foglalkoznak. Tele vannak ügynökökkel. Na vajon kik fizetik? Egyébként is tele van a tököm velük. Semmit nem javítanak a világ sorsán, csak konzerválják a társadalmi különbségeket. Csomó embert megnyugtatnak, hogy még nem veszett ki minden jó a világból, a koszos lelkiismeretűek meg jobban érzik magukat ha adakozhatnak. Azt hiszik ezzel megváltják a jegyüket a Menyországba. Közben meg nő a milliárdosok és a nyomorgók száma.
tamas222
2012. november 02. 11:05
Európa egyik legszegényebb országa segítségére siet,a világ leggazdagabb államának. Mondjuk Ózd nem túl érdekes,ez igaz. Baptista-turista.
Gumimaci
2012. november 02. 11:05
Ennek nagyobb haszna lenne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye Orbán kormány sújtotta területére utaznak csütörtökön Budapestről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei, hogy Észak-magyarországi partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén részt vegyenek a kisemmizett rászorulók megsegítésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!