A Csanádi Egyházmegye örökségéről rendeznek konferenciát Szegeden

2012. november 30. 10:49

Szent Gellért öröksége – fejezetek a Csanádi Egyházmegye történetéből címmel rendez konferenciát ma a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Szegeden. Az esemény érdekessége, hogy a rendezvényre a trianoni békeszerződés előtti egykori Csanádi egyházmegye teljes területén dolgozó történészek érkeznek előadóként.

2012. november 30. 10:49

A főiskola dékánja, Zakar Péter a programról az MTI-nek elmondta: a tucatnyi előadás a középkortól egészen a 20. századig tárgyalja az egyházmegye történetét. A cél, hogy a terület gazdag hagyományrendszeréből minél többet mutassanak be.

A konferencián előadást tart Martin Roos temesvári püspök. Ezt követően G. Tóth Péter a középkori egyházmegye bevételeiről beszél majd. Több előadás érinti a temesi bánság és az egyházmegye kapcsolatát, és foglalkoznak a szabadságharc és az egyházmegye kapcsolatrendszerével is. Szó lesz az egyházmegye szlovák-katolikus vonatkozásáról is. A Münchenből érkező Franz Mets professzor pedig a bánsági svábok egyházi énekeiről osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!