Az Egyházak Világtanácsának üdvözlete a II. Vatikáni Zsinat 50. évfordulója alkalmából

2012. október 14. 19:10

A II. Vatikáni Zsinat az evangéliumi megújulás rendkívüli pillanata volt – áll Olav Fykse Tveitnek, az Egyházak Világtanácsa (WCC) főtitkárának üzenetében, amelyet a római katolikus egyház püspökeinek általános közgyűléséhez (szinódusához) intézett az ötven évvel ezelőtti tanácskozás évfordulója alkalmából.

2012. október 14. 19:10

Tveit üdvözletét Rómában Nifon targovistei érsek és metropolita, a WCC Központi Bizottságának ortodox tagja adta át, aki egyben a Római Katolikus Egyház és az Egyházak Világtanácsa közös munkacsoportjának társmoderátora is.

„Úgy emlékszünk a II. Vatikáni Zsinatra, mint az evangéliumi megújulás rendkívüli pillanatára” – olvasható az üzenetben. Tveit méltatta, hogy a Vatikán nyitottságot tanúsít a más vallási közösségek Rómában megfigyelőként jelen lévő képviselői iránt. Fontosnak nevezte, hogy az emberek megismerjék és ünnepeljék az Istentől kapott élet sokféleségét, amelyet számos kultúra és nyelv tükröz. „Az egyház szolidaritást vállal az egész emberiséggel és minden teremtménnyel” – tette hozzá Tveit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!