Stockholmi tanácskozás a hit és a tudomány kapcsolatáról

2012. szeptember 07. 17:33

Stockholm ad otthont a Pogányok udvara vatikáni kezdeményezés következő találkozójának – jelentette a SIR olasz katolikus hírügynökség. A szeptember 13-án kezdődő rendezvényen a hit és a tudomány kapcsolatát vitatják meg.

2012. szeptember 07. 17:33

A Pogányok udvara kezdeményezést a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke, Gianfranco Ravasi bíboros hívta életre annak érdekében, hogy előmozdítsa a hívők és a nem hívők közötti párbeszédet. A kezdeményezés egyúttal „ablak a kortárs világra és kultúrára”.

A találkozót a Svéd Királyi Tudományos Akadémián rendezik „A világ Istennel vagy Isten nélkül” címen.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. szeptember 08. 12:38
Tudományt a hittel könnyű összekapcsolni,ésszerű magyarázat a mindenség keletkezésére az Isten Baj a kereszténységgel van: nehéz egy lényt elképzelni, ki Isten és ember egyszerre, mért kell meghalnia mindenkinek a bűnért, melyet el se követett,mért kell ugyanezért meghalnia az Istenembernek,mért bocsát meg az Isten azért, amiért haragudnia kéne, Egyszülöttjének megöléséért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!