Kiállítások és koncertek a Jezsuita Szigeten

2012. szeptember 11. 08:18

Kiállítások és koncertek is várják az érdeklődőket szeptember 15. és 30. között a Párbeszéd Házában Budapesten, a Jezsuita Sziget elnevezésű rendezvényen.

2012. szeptember 11. 08:18

Szeptember 15-én 14.30-tól az érdeklődők vezetéssel tekinthetik meg a 100 éves Párbeszéd Házát, 17 órakor pedig Török Ferenc Kossuth-díjas építész, akadémikus templomterveit és grafikáit bemutató tárlat nyílik. Az Úton című kiállítást Jelenits István piarista szerzetes, esztéta nyitja meg, közreműködnek a Mátyás-templom énekesei.

A Jézus Szíve templomban ezen a napon rendezik a Nyitott templomok éjszakáját, amelyen egyebek mellett magyar nyelvű vigíliamise és a Musica Sacra Kórus ünnepi koncertje várja a látogatókat. Nógrádi Péter kamaraestjén szeptember 17-én vehet részt a közönség.

Choli Daróczi József, Nagy Gusztáv és Szolnoki Csanya Zsolt költőkkel D. Magyari Imre irodalomtörténész beszélget szeptember 18-án a Loyola Caféban, szeptember 24-én Suki András, Dráfi Kálmán és Farkas Nándor ad kamarakoncertet Brahms műveiből. Szeptember 26-án Mindannyian és egyformán testvéreim vagytok mottóval kiállítás nyílik roma festőművészek alkotásaiból, a kiállítást Szuhay Péter antropológus nyitja meg. Este 19 órától Vukán György és barátai dzsesszkoncertje szórakoztatja a közönséget – közölte Medve Helga programasszisztens hétfőn az MTI-vel.

A Párbeszéd Háza 100 éves történetét bemutató tárlatot Mihalik Béla, a levéltár vezetője nyitja meg szeptember 27-én, köszöntőt Forrai Tamás tartományfőnök mond, fellép a Don Bosco Zenekar Kamaraegyüttese. Emellett a Kongregációs Otthon fennállásának 100. évfordulója alkalmából kerekasztal-beszélgetés, ünnepi szentmise és könyvbemutató is szerepel a programok között.

A jezsuita rend célja, hogy a Párbeszéd Háza, az egykori kongregációs otthon újra Budapest meghatározó lelkiségi-kulturális centruma legyen, a ház jelenleg több mint 25 különböző műhelynek és keresztény közösségnek ad otthont. További részleteket a sziget.jezsuita.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!