Kerekasztal-beszélgetés a keresztény feminizmusról

2012. szeptember 16. 15:27

„Létezik-e keresztény feminizmus?” címmel tart kerekasztal-beszélgetést a Loyola Caféban a Talita.hu. A beszélgetésen részt vesz Ertsey Katalin országgyűlési képviselő, Kontsek Ildikó múzeumigazgató, Lothringer Éva, a Szociális Testvérek Társaságának tagja, valamint a portál szerkesztői.

2012. szeptember 16. 15:27

 „Azt szeretnénk körüljárni, hogyan jelenhet meg érvényesen és hatásosan a keresztény/konzervatív értékrend a nők mindennapi képviseletében, a közbeszéd tematizálásában vagy akár a nőpolitikában” – írják a Talita.hu szerkesztői. Véleményük szerint nem érdemes hagyni, hogy a véleményalkotás nemi szerepekről és gender-témákról a liberális gondolkodók monopóliuma legyen.

A „Létezik-e keresztény feminizmus?” című beszélgetésen részt vesz Ertsey Katalin LMP-s országgyűlési képviselő, Kontsek Ildikó múzeumigazgató, Lothringer Éva a Szociális Testvérek Társaságának tagja, valamint a portál szerkesztői. A beszélgetést szeptember 29-én hét órától tartják a Loyola Caféban (Párbeszéd Háza).

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. szeptember 16. 18:16
Keresztény feminizmus? A pápa kiátkozta a felszentelt női papokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!