Békés ad otthont a Magyar Evangéliumi-Pünkösdi Világszövetség második konferenciájának

2012. szeptember 15. 10:12

Békés ad otthont a Magyar Evangéliumi-Pünkösdi Világszövetség második konferenciájának, a kétnapos tanácskozás több mint négyszáz résztvevője péntek este ünnepi istentiszteleten vett részt.

2012. szeptember 15. 10:12

A megjelenteket az ünnepi istentisztelet előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere levélben köszöntötte. A miniszter méltatta a pünkösdi mozgalmak 100 éves múltját, az alapítókat, azokat a magyarokat, akik a húszas években az Egyesült Államokból hazatérve alapítottak gyülekezeteket a Kárpát-medencében.

Kiemelte: napjainkban a gyülekezetek száma közel százra tehető, a vallási közösségek a hitélet mellett részt vállalnak a missziós szolgálatokban, felkarolják a szegényeket, a hátrányos helyzetű fiatalokat és időseket, részt vesznek a szociális ellátásban, az oktatásban, a roma felzárkóztatásban és lelki gondozásban. Nagy szükség van az egyházakra, akik az eredeti, missziós küldetésen túl részt vesznek és segítik a társadalmi felzárkóztatást.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere köszöntőjében kiemelte a pünkösdi egyháznak a város közéletében, az oktatásban és a szociális felzárkóztatásban betöltött szerepét. A polgármester elmondta: örül annak, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió központja Békés város egyedülálló és nagy feladatot vállalt fel.

A kétnapos konferenciát a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója és a békési gyülekezet szervezte. A találkozón közel négyszázan vesznek részt Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és az Egyesült Államokból lelki pásztorok, gyülekezeti tagok, vezetők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!