Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők Budapesten

2012. augusztus 16. 16:56

Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők vasárnap, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a budai református egyházközség templomában – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa csütörtökön.

2012. augusztus 16. 16:56

 A MEÖT tájékoztatása szerint a liturgiában részt vesz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke; utóbbi áldja meg az ünnephez kapcsolódó új kenyeret. 

A szertartáson közreműködik továbbá Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Csernák István, a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendense, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, valamint a magyarországi ortodox egyházak és az anglikán egyház képviselői. Az eseményen igét hirdet Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára pedig szintén közreműködik a szertartáson.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!