Az orosz ortodoxok kegyelmet kérnek a Pussy Riotnak

2012. augusztus 22. 00:36

Az orosz ortodox egyház vezetői szerint egyházuk megbocsátott a pénteken elítélt Pussy Riot punkegyüttes tagjainak, és kérik az orosz államot, hogy a jog keretein belül gyakoroljon kegyelmet velük szemben.

2012. augusztus 22. 00:36

Az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kértek a Pussy Riot punkegyüttes három elítélt tagjának – írta a The Christian Post washingtoni székhelyű keresztény lap. „Imádkozunk azért és reménykedünk abban, hogy ezek a fiatal nők és mindazok, akik Oroszországban és másutt ilyen szentségtörő tetteket hajtanak végre, felismerik cselekedetük szörnyűségét. Ennek ellenére az egyház a törvény adta keretek között kegyelmet kér számukra” – mondta Makszim Kozlov atya, akit az orosz állami tv idézett.

A híradás szerint Tyihon Sevkunov, a moszkvai Szretyenszkij kolostor vezetője – aki egyúttal Vlagyimir Putyin orosz elnök lelki vezetője is – vasárnap az állami televízióban bejelentette, hogy egyháza megbocsátott a zenekar tagjainak a februárban a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott punk imáért, és a hatóságoknak rövidre kell zárniuk az ügyet.

Az orosz ortodox egyház vezető testülete, a Legfelső Egyházi Tanács már pénteki nyilatkozatában azzal a kéréssel fordult az orosz állami szervekhez, hogy „a törvény adta lehetőségeken belül tanúsítsanak könyörületet” az elítéltekkel szemben, annak a reményében, hogy az érintettek a jövőben tartózkodni fognak az újabb szentségtörő cselekedetektől.

Az együttes három tagját pénteken nem jogerősen két-két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság „vallási gyűlölet által motivált garázdaság” címén. A feminista punkegyüttes tagjai az orosz ortodox egyház központi templomában maszkban, gitárral a nyakukban imádkoztak a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyin azóta megválasztott orosz államfőt.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2012. augusztus 27. 20:25
Itt a válasz a felvetésedre: http://atv.hu/cikk/20120826_pussy_riot_a_punkegyuttes_ket_tagja_kulfoldre_menekult A pajkos kislányok/szomorú anyukák (mikor melyik a meghatóbb) a megbízóiknál keresnek menedéket.
várúr
2012. augusztus 27. 11:33
Izraelben élő ismerősömtől tudom: ha egy nem hívő küllemű zsidó csak beteszi a lábát a Meá Sheárim nevú jeruzsálemi ultraortodox negyedbe, a külleme alapján egyszerűen megkövezik. Örülhet, ha betört fejjel, kivert fogakkal szabadul. Oda még a busz se mehet be.
Mirmur
2012. augusztus 26. 22:25
Megtették. Itt egy kép: http://media.englishrussia.com/new_churches1/IMG_9170.jpg
Rudolf János
2012. augusztus 26. 22:25
// az ortodox egyházat ezernyi mártírral együtt Sztálin és utódai kinyírni óhajtották. // ez nincs így, nem volt így ha ki akarták volna nyírni, megtehették volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!