MSZP az antiszemitizmusról: A Fidesz kettős beszédet folytat

2012. július 26. 17:17

Az MSZP szerint a Fidesz kettős beszédet folytat az antiszemitizmus kérdéskörében, időnként ugyanis a szélsőjobboldal felé is gesztusokat tesz.

2012. július 26. 17:17

Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön úgy fogalmazott: felvetődik a kérdés, hogy Orbán Viktornak és a Fidesz-KDNP-nek vannak-e erkölcsi, politikai értékei, vagy csak „alantas, politikai hatalom iránti vágyódása”. A politikus az antiszemitizmussal összefüggő kormányzati kettős beszédre példaként említette annak az általa is jegyzett törvényjavaslatnak a sorsát, amely parlamenti etikai bizottságot hozott volna létre az antiszemita országgyűlési felszólalások ellen. Mint mondta, előterjesztésüket a benyújtáskor Orbán Viktor személyesen is támogatta a Házban, ám végül egy fideszes módosító javaslat hatására úgy fogadták el az indítványt, hogy mégsem állhatott fel az a testület, amely a tiszaeszlári vérvádat felelevenítő jobbikos Baráth Zsolttal is foglalkozhatott volna.

Kitért arra is, hogy miközben Áder János államfőt megdicséri Ilan Mor budapesti izraeli nagykövet, addig Kövér László fideszes házelnök arról ír, hogy Nyirő József nem volt antiszemita. Steiner Pál hangsúlyozta, hogy Magyarországon nem lenne szabad olyan „bornírt vitát” folytatni, amely arról szól, hogy egy alkotmányosan bejegyzett párt EP-képviselőjének vannak-e zsidó felmenői. A szocialista politikus szerint ha ez a kérdés felmerül valahol, akkor ott már nem lehet alkotmányos pártról beszélni.

Az MSZP képviselője emellett megemlítette a Csatáry-ügyet is, amelyben az ügyészség szerinte „rendkívül hanyag magatartást tanúsított akkor, amikor direkt nem vette észre, hogy hány éve lakik Magyarországon a nemzetközileg keresett háborús bűnös Csatáry László”. Hozzátette: a Fidesznek döntenie kell arról, hogy Európa része akar-e maradni, és ennek érdekében fellép-e ezen jelenségek ellen.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. július 27. 10:18
Steiner, mint antiszemita karikatúra (Dear God! Why? This ugly..)...persze arra nem emlékszik, hogy a 60-as években a saját pártja vezette be a numerus clausust, mert túlzottan "elzsidósodott" az Mszmp! Aztán meg, ha vakai ért a szelektív memóriához, meg a kettősmércézéshez, a steiner-féléknek nem kell a szomszédba menniük ötletekért! Tényleg, Rogán anti, a Steiner, mint volt V.-ker polgármester, Demszky egyik balkeze, miért van még szabadlábon?
bogo
2012. július 27. 08:18
AZ MSZP meg jó lenne, ha örökre hallgatna a lükeségeivel!
HSL
2012. július 27. 06:50
2009/2010-ben ritka szépen öntökön szúrta magát a szadesz a doktriner nácifrásszal de csak nem tanulnak belőle a cocci efftársak...
Syren
2012. július 26. 20:21
Politikai oldaltól függetlenül az antiszemitizmust nem szabad tolerálni. - máshogy megfogalmazva: ez mindkét oldaltól elvárás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!