Látogatást tett a kormány több tagja az evangélikusoknál

2012. július 17. 13:50

Látogatást tett a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőségénél Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden.

2012. július 17. 13:50

A kormány képviselői bemutatták az új egyházügyi államtitkárt Gáncs Péter elnök-püspöknek, Prőhle Gergely országos felügyelőnek, Fabiny Tamás püspöknek, Szemerei János püspöknek és Kákay István országos irodaigazgatónak. Semjén Zsolt azt mondta, hogy a nemzetközi egyházpolitikai egyeztetések során messzemenően számít a protestáns egyházak javaslataira.

Hölvényi György államtitkár elmondta, hogy az állam és az egyház viszonyát a cselekvő szolidaritás jegyében képzeli el. A felek egyetértettek abban, hogy az állam és egyház kapcsolatának hosszú távú alakításában elsődleges szempont a társadalmi szolidaritás és a közjó erősítése.

A megbeszélésen szó esett a szociális és közoktatási szférát érintő új jogszabályok alkalmazhatóságáról is. Az evangélikus egyház vezetése és a területet felügyelő minisztérium megállapodott abban, hogy ezeket a részletkérdéseket a közeljövőben államtitkári szinten tisztázzák.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!