Legközelebb harangoznak a reformátusok

2012. június 20. 10:13

Június 4-ét, a Nemzeti Összetartozás Napját is felvette jeles napjai sorába a Magyar Református Egyház.

2012. június 20. 10:13

Június 19-én egyhangú döntéssel jeles nappá nyilvánította a Nemzeti Összetartozás Napját a Kárpát-medence református egyházainak, egyházkerületeinek és egyházmegyéinek vezetőségeiből álló Generális Konvent. A Konvent arra kéri a gyülekezeteket, hogy ezen a napon is harangozzanak.

A Generális Konvent döntése azért érdekes, mert idén a történelmi egyházak vezetői visszautasították a harangozást a Nemzeti Összetartozás napján. Akkor ezt írták Kovács Zoltán államtitkárnak: „Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak.

A közös nyilatkozat június elején komoly vitát váltott ki a különböző egyházak közéletében.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. december 27. 16:00
Késő bánat! De legalább megbánták.
magnamater
2012. június 25. 11:21
Jó volna biztosan tudni, a három vallási vezető hogyan jutott erre a döntésre? Erdő volt é a kezdeményező, és mik voltak az érvei? Mert azt mindenki tudja, harangozni nemcsak liturgikus ügyben szoktak, hanem például tűz, vagy más veszély esetén is.
Hajdú Sógor
2012. június 21. 22:20
Neked qss van!
tarackos
2012. június 21. 22:20
"Legközelebb harangoznak a reformátusok" Nocsak, kinyílt a pénzeszsák? Vagy csak beszartak a csuhások? Egyik verzió gázosabb mint a másik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!