Kövér: Nagy szükség van az élő, erős közösségekre

2012. június 20. 17:43

Nagy szükség van az élő, erős közösségekre - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Körmenden, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület megalakulásának 400. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.

2012. június 20. 17:43

A házelnök azt mondta: nagyon fontos, hogy a református közösség a „régi fényében csillogjon”. Ebben már jelentős előrelépést tett, kellenek az olyan erős közösségek, amelyek eligazítást tudnak nyújtani az embereknek – hangsúlyozta Kövér László.

Hozzáfűzte: a nemzet sok apró kisközösségből épül fel. Ahogy a családok egészséges közösségeiben az emberek megtanulnak együtt élni, szeretettel és tisztelettel tekinteni egymásra, egy egészséges nemzet életében ugyanolyan fontosak az egyházi közösségek.

A jubileumi ünnepség emlékmenettel kezdődött el a Rába-parti városban. Az Országgyűlés elnöke, a konvent tagjai, egyházközségi elnökök, képviselők és az ünnepség résztvevői a Batthyány-kastély elől indultak a Vas megyei város sportcsarnokába. Kövér László leleplezte a református templom falán elhelyezett, a 400 éves jubileumra készített emléktáblát, majd részt a városi sportcsarnokban tartott hálaadó istentiszteleten.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baby
2012. június 30. 12:47
"hhonor" Aztán áruld már el, hogy az MSZMP Politikatudományi Intézetének az egykori munkatársa MIÓTA keresztény? Ez a mienk nem morálisan erős nemzet - hanem nagyrészt félbolondok gyülekezete, akik közül először Csurkának, majd Torgyánnak, most pedig a Zazrivecz és Szegedi Csanád által vezetett "igaz nemzetieknek" tapsoltak.
korona
2012. június 29. 12:30
Kövérrel kapcsolatos: (Bemásolt írás) Emlékeztetőül: A 368 országgyűlési képviselő 3%-a adott választ állampolgárságára határidőn belül Szakszervezetünk (szerk.: a TMRSZ) az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan valamennyi képviselőhöz névre szóló megkeresést intézett, miután korábban Dr. Kövér László a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Elnöke arról tájékoztatott, hogy a képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan az Országgyűlés Hivatala nem rendelkezik információval. A képviselők részére küldött megkereséshez csatoltuk Dr. Jóri András Adatvédelmi Biztos állásfoglalását, melynek értelmében az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgársága, továbbá az a tény, hogy kettős állampolgárság esetén a magyaron kívül melyik más ország állampolgárságával rendelkeznek, valamint az állampolgárságuk keletkezésének időpontja közérdekből nyilvános adatnak minősül. A hatályos adatvédelmi törvény szerint a közérdekből nyilvános adat megismerésére e törvénynek a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni. E jogszabályi rendelkezésből következően egyrészt az ilyen adat megismerése iránt bárki igényt nyújthat be, másrészt a közérdekből nyilvános adat megismerése iránti igénynek a megkeresett az igény tudomására jutását követő legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül eleget kell tennie vagy az igény teljesítésének megtagadásáról annak indokaival együtt, 8 napon belül írásban vagy elektronikus úton értesíteni kell az igénylőt. A 368 országgyűlési képviselő közül 31-en válaszoltak, de abból 11 képviselő az, aki aláírva küldte meg, azaz 3%-a tartotta be a törvényt! A többi képviselő az adatvédelmi törvényben előírt határidők ellenére – semmilyen formában nem reagált megkeresésünkre. Forrás: tmrsz.hu 2011. július 19. Megjegyzés: Ezt az esetet újra és úra elő fogjuk venni, mivel a hatalmat olyan kellemetlenül érintette, hogy azonnal és láthatóan fegyorsította a TMRSZ szétverésére irányuló törekvéseit. Továbbra is fennáll a kérdés, hogy a parlamenti politikusok közül mennyinek van izraeli-magyar kettős állampolgársága. Mivel nem sietnek a válaszadással, ezért annyit jelenthetünk ki biztosan, hogy az eddigiek alapján maximum 97% a magyarországi parlamentben ücsörgő izraeliek száma.
Hajdú Sógor
2012. június 29. 12:30
Nem volt még elég a Szimának?
Hajdú Sógor
2012. június 29. 12:29
Szima Juditot sikkasztással és csalással vádolják, a vád szerint például szekszárdi házát szakszervezeti pénzből újította fel . http://www.hatalyonkivul.hu/vadat-emeltek-szima-judit-ellen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!