Helyreigazítás

2012. június 20. 11:56

Valótlanul állítottuk a 2012. június 13. napján „Kihallgatták Rudi Zoltánt az MNO szerint” címmel megjelent cikkben, hogy Rudi Zoltán a 2012. június 13. napján történt rendőrségi kihallgatásán nem tett vallomást.

2012. június 20. 11:56

Valótlanul állítottuk a 2012. június 13. napján Kihallgatták Rudi Zoltánt az MNO szerint címmel megjelent cikkben, hogy Rudi Zoltán a 2012. június 13. napján történt rendőrségi kihallgatásán nem tett vallomást. Ezzel szemben a valóság az, hogy Rudi Zoltán vallomást tett, ártatlannak vallotta magát, és vállalta, hogy a rendőrséggel mindenben együttműködik, minden kérdésre érdemben válaszol.

Valótlanul állítottuk azt is, hogy az MTV volt elnökét a Szabadság téri székház eladásával összefüggésben hallgatták volna ki gyanúsítottként. Ezzel szemben a valóság az, hogy Rudi Zoltánnak az MTV régi székházának értékesítéséhez n em volt köze, az értékesítés kormányhatározat alapján történt. A székházat 1999-ben az ÁPV Rt. értékesítette, amely időpontban még nem Rudi Zoltán volt az MTV elnöke. A Szabadság téri székház értékesítése kapcsán gyanúsítást a rendőrség Rudi Zoltán felé nem közölt, és nem is közölhetett, mivel az értékesítésre sem a köztévének, sem annak akkori elnökének befolyása nem volt.

Nem valós azon megállapítás sem, hogy a székházbérleti szerződés időtartama 40 év lenne. Ezzel szemben a bérleti szerződés 22 évre szól, amely további 18 évvel meghosszabbítható, azaz 2007 márciusától számítva 22 év múlva azt fel lehet mondani.

A bérleti díjakkal kapcsolatos megállapítások sem fedik a valóságot, ezzel szemben tény az, hogy az MTV egyrészt bérleti, másrészt azonban üzemeltetési díjat fizet. Az üzemeltetési díjak körébe számos, az MTV székházának fenntartása kapcsán mindenképpen felmerülő költség tartozik, pl. az őrzés, takarítás, karbantartás, stb... Ezen költségek a szerződésben kikötött díj egyharmadát jelentik, és amennyiben nem a bérbeadóval állapodik meg az MTV azok viselésében, úgy ezen tevékenységek ellátására külön-külön szerződéseket kellett volna kötni, nyilvánvalóan a bérleti szerződésben meghatározott üzemeltetési díj már jóval magasabb összegben.

A cikkben foglalt valótlan állítások miatt Rudi Zoltántól elnézést kérünk.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 20. 13:06
Ez a baj amikor egy médiaszereplő irományát minden ellenőrzés nélkül, néha elferdítve egy másik mérdija leközli. Ja de hát ez a magyar szólásszabadság. Lassan elmodhatjuk, hogy a magyar média CSAK kacsa hireket közlő akármi.
Antigoné
2012. június 20. 12:53
Hááát... Ez így elés sok"tévedés" egy viszonylag rövid hírecskében. Kedves MNO! Kéretik jobban utánajárni a dolgoknak, mert fogyhat a renomé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!