Múzeumegyüttes nyílik a győri Káptalandombon

2012. május 20. 10:32

Évente húszezer zarándokot és turistát várnak a jövő kedden nyíló kiállításokra.

2012. május 20. 10:32

A győri Bazilikában, a Püspökvárban és a Káptalanházban nyíló kiállítások eddig nem látott szakrális értékeket tárnak a közönség elé. A Bazilikában kerül kiállításra Szent László arcának rekonstrukciója, míg a Káptalandomb 11-es szám alatt nyílt látogatóközpontban az egyházmegye történetét bemutató kiállítással várják az érdeklődőket.

Látogatható lesz a Püspökvár tornya is, amíg az itt nyíló kiállítás a Szent Koronának, a Szent Jobbnak és a Szent László-hermának állít emléket. A projekt keretében felújították a lébényi román kori templom külső homlokzatát, valamint a Káptalandomb feljárójánál lévő műemléképületet is, ahol Lebó Ferenc szobrászművész kiállítása tekinthető meg.

Az újonnan nyíló kiállítások mellett tovább üzemel az Apor Múzeum, valamint a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár. A projekttől a turizmus fellendülését várják, évente húszezer vendégre - zarándokra és turistára - számítanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!