Mindszenty-mise Esztergomban

2012. május 05. 19:40

Mindszenty József bíboros születésének 120. évfordulójára emlékeztek Esztergomban.

2012. május 05. 19:40

Országos zarándoklattal és ünnepi szentmisével emlékeztek Esztergomban Mindszenty József bíborosra. A szentmise kezdetén Erdő Péter bíboros köszöntötte a zarándokokat, a Püspöki Konferencia tagjait és a megjelent közjogi méltóságokat.

A szentbeszédet Carlo Caffarra bíboros, bolognai érsek mondta. A bíboros elmondta: Isten igéjének hirdetése ellenkezést és üldöztetést válthat ki az ellen, aki ezt teszi. Ez várt Mindszenty bíborosra is.

A bíboros külön kérte a magyar népet, hogy ne fordítson hátat Szent Istvántól eredő nemzete keresztény hagyományainak; generációról-generációra adja tovább Mindszenty vértanúságának hírét.

A szentmise végén Caffarra bíboros, Erdő Péter bíboros, valamint a Püspöki Konferencia tagjai Mindszenty sírjánál mondtak imát.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!