Kikelt a lájkolás ellen Kirill pátriárka

2012. április 26. 08:06

Az orosz ortodox egyházfő szerdán az internetes önreklám és a beszélgetős tévéműsorokban szereplés befejezésére utasította a pópákat. Kirill pátriárka szerint az egyházat nem a „lájkolások” mennyisége vezérli.

2012. április 26. 08:06

Az orosz ortodox egyházfő szerint az egyház szolgáinak nem kell a múló népszerűséget hajhászniuk a közösségi oldalakon és nem kell a televíziós műsorokban sem szerepelniük. „Ne adja Isten nekünk egyháziaknak, hogy a bloggokban, vagy a sajtóban szégyenítsenek meg bennünket. Ha egyszer ezt tesszük, csapdába esünk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megtartsuk az elért népszerűséget. Milyen könnyű átlépni a határt és megfeledkezni pásztori felelősségünkről” – idézi Kirill sajtószolgálata a pátriárka figyelmeztetését.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a talk-show feladata a szórakoztatás. Véleménye szerint a beszélgetős műsorokban részt vehetnének viszont a laikusok, akik a keresztény erkölcsi álláspontot védelmezhetnék, mert helytelen lenne teljesen kivonulni a közéleti televíziós vitákból. Kirill pátriárka szerint az ortodox egyházat nem a közvélemény, nem a kedvező, vagy negatív visszhang, nem a „lájkolások” mennyisége vezérli, hanem az, amit Isten nyit meg számukra az ima során a lelki gyakorlatban.

Az utóbbi hetekben az orosz ortodox egyház és Kirill pátriárka többször került a sajtó érdeklődésének középpontjába, hatalmas társadalmi visszhangot keltve. Közöttük említi a gazeta.ru internetes hír-és elemző portál a pátriárka 30 ezer dolláros Breguet karórájának kiretusálását az egyház honlapján elhelyezett fotóról. Az orosz ortodox egyház viszont azt sérelmezi, hogy szándékosan lejáratják az egyházat a társadalom előtt. A múlt vasárnap az egyház főtemplománál, a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyháznál a hit védelmére össztársadalmi imát tartottak, amelyen több mint 50 ezer ember vett részt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2012. április 28. 22:22
Mitagadás, az a karóra engem is kiakasztott. Szemét alak.
magnamater
2012. április 26. 21:06
Zsorzsi! Csak nem akarsz Raszputyin emléknapot tartani? Nem hinnép, hogy a pravoszláv egyház volna a követendő - vakbuzgóbb volt ott az áhítat, de míg Európában a hitújítók teológiai témákon vitatkoztak, Szent Oroszországban az volt a téma, hány ujjal kell keresztete vetni, s e vita során pópákat végeztek ki.
korona
2012. április 26. 12:41
Isten legyen mindig az orosz néppel és a Szent Oroszországgal! Neka Bog bude uvek sa Ruskom narodom i sa Svetom Rusijom! Az igazi katolicizmus már csak Oroszországban maradt meg, az igazi fehér emberek között! A jövő Oroszországból érkezik, mert a Sátán felett csak a tiszta parvoszlavizmus, az ortodoxia (a tan forrása) győzedelmeskedhet!
kalasnyikov
2012. április 26. 12:22
erről a rosszarcu pravoszláv disznóról mostanában derült ki,hogy évtizedeken keresztül a pravoszláv egyház adómentességét kihasználva közel két milliárd dollárt lopott össze.Ennyit az orosz egyházak helyéről a putleri demokráciában...DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!